Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Αιμοδοσία: Αποτελεσματική η μέθοδος των SMS

bldonstogia.jpg

Αιμοδοσία: Αποτελεσματική η μέθοδος των SMS


Έκκληση εθελοντών για αιμοδοσία μέσω μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα (SMS) πραγματοποίησε για πρώτη φορά το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ). Αξιοποιώντας τη δυνατότητα που δίνει το νέο ηλεκτρονικό Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (ΕΜΑ), από τις 20 Γενάρη μέχρι τις 20 Φλεβάρη 2017, στάλθηκαν 193.000 SMS, φέρνοντας εκπληκτικά αποτελέσματα.


Διαβάστε περισσότερα

pf.gtk.jpgΕμβολιασμός ανασφάλιστων παιδιών από Pfizer Hellas και Γιατρούς του Κόσμου


Η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer Hellas, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου», προσέφερε δωρεάν εμβόλια κατά της πνευμονιοκοκκικής και μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου για την εμβολιαστική κάλυψη άπορων και ανασφάλιστων παιδιών στους νομούς Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης και Ροδόπης.

Διαβάστε περισσότερα

acnecausesdiscoveredromanou.jpgΑκμή: Μπορεί να οφείλεται σε διαταραχή των μικροβίων του δέρματος


Κάθε χρόνο, έως και 50 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες, που επηρεάζονται από την ακμή, καθιστώντας τη την πιο συχνή πάθηση του δέρματος. Σε μια νέα μελέτη, οι ερευνητές αποκάλυψαν νέα στοιχεία για τα αίτια της ακμής, που θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισής της.

Διαβάστε περισσότερα

potassiumfoodromanou.jpg"Κλειδί" η αύξηση του καλίου στην πρόληψη της υπέρτασης


Μια διατροφή πλούσια σε αλάτι είναι γνωστό ότι αυξάνει τον κίνδυνο υπέρτασης. Πρόσφατη ανασκόπηση ωστόσο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι και η κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων καλίου είναι σημαντική για τη διατήρηση υγιών επιπέδων αρτηριακής πίεσης.

Διαβάστε περισσότερα

dogpetallergykidromanou.jpgΤα κατοικίδια μειώνουν τις αλλεργίες και την... παχυσαρκία!


Έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα έδειξε τα μωρά σε οικογένειες που είχαν κατοικίδια (σκύλο σε ποσοστό 70%) στο σπίτι είχαν στο έντερό τους δύο επιπρόσθετους τύπους προστατευτικών βακτηρίων, που έχουν συνδεθεί με χαμηλότερο κίνδυνο αλλεργικής νόσου και παχυσαρκίας.

Διαβάστε περισσότερα

iron parkinsonΝόσος Πάρκινσον: Ελπίδες για την ανακοπή της εξέλιξής της


Η προοπτική ανακάλυψης ενός μηχανισμού που θα ανακόπτει την εξέλιξη της νόσου του Πάρκινσον δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Οι έρευνες που γίνονται στο πεδίο αυτό είναι εκτεταμένες και ορισμένες από αυτές βρίσκονται ήδη σε στάδιο κλινικών δοκιμών.


Διαβάστε περισσότερα

celiacvaccineromanou22.jpgΠιο κοντά σε εμβόλιο για την κοιλιοκάκη οι επιστήμονες


Νέους δρόμους στην καταπολέμηση της κοιλιοκάκης μπορεί να ανοίξει πρόσφατη μελέτη αμερικανών επιστημόνων που έδειξει ότι η πυροδότηση της δυσανεξίας στη γλουτένη γίνεται από έναν κοινό ιό, τον ρεοϊό. Αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς, η συγκεκριμένη ανακάλυψη θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός εμβολίου για την πρόληψη της συγκεκριμένης πάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

womancyclesleepingromanou55.jpgΔυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; Η απάντηση ίσως να βρίσκεται στα γονίδιά σας!


Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε και ξυπνάτε με τα... κοκόρια; Η απάντηση σε αυτό δεν είναι η συνήθεια, αλλά τα γονίδιά σας.

Διαβάστε περισσότερα


stogiatro.gr