Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Ενα ντέρμπι, μία ανοδος ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ



Πρωτελευταία (29η) αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας, ,σήμερα Σάββατο (29/4/17) στις 4:00 το απόγευμα και η αγωνία των φιλάθλων. στο κατακόρυφο. 
Μία αγωνιστική που ίσως βγάλει πρωταθλητή ή η αγωνία πάρει παράταση για μια αγωνιστική ακόμη ( την τελευταία) και ο τίτλος κριθεί τότε. 
Τρεις ομάδες διεκδικούν τον τίτλο και ταυτόχρονα την άνοδο στη Γ' Εθνική κατηγορία ο Πέλοπας Κιάτου (71 Β.), ο ΑΣ Κόρινθος 2006 (70 Β.) και ο ΠΑΣ Κόρινθός (69).
Η ποδοσφαιρική Κορινθία , ζει στο πάλμό του μεγάλου σαββατιάτικού ντέρμπι κορυφής, άνάμεσα στον ΠΑΣ Κόρινθο και στον Πέλοπα Κιάτου, στο Συνοικισμό.
Το ντέρμπι θα κρίνει πολλά. Είναι μάλλον το ματς που βγάζει πρωταθλητή. Αν ο Πέλοπας κερδίσει έχει σχεδόν αγκαλιάσει τον τίτλο αφού ακολουθεί το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα του, κόντρα στον Ηρακλή Ξυλοκάστρου. Αν όχι τότε οι συμπολίτισσες (ΠΑΣ και ΄06) ξαναμπαίνουν αμφότερες στο κόλπο και η τελευταία αγωνιστική θα κρίνει απόλυτα το ποιος θα κατακτήσει την πρωτιά και την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.. Στο φινάλε του πρωταθλήματος η Κορινθος ΄06 αντιμετωπίζει στο ΔΑΚ, τον υποβισμένο Ατρόμητο Χιλιομοδίου. ενώ ο ΠΑΣ Κόρινθος δοκιμάζεται , στο Βέλο, κόντρα στη  τοπική Ελλάδα.
Την ίδια στιγμή ο έταιρος των διεκδικητών , ΑΣ Κόρινθος 2006, αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Ισσθμιακό, ενω ΄Ελλαδα Βέλου υπδέχεται τον καταδικασμένο με υποβιβασμό Ολυμπιακό Λουτρακίου.
Στο Δερβένι ο Αστέρας Δερβενίου αντιμετωπίζει τον καταδικασμένο με υποβιβασμό Ατρόμητο Χιλιομοδίου, ενώ ο Πανσολυγειακός στο Σοφικό υποδέχεται τον Παννεμεατικό. 
Νίκες για να αποφύγουν τυχόν υποβιβασμό θα προσπαθήσουν να πετύχουν ο Τενεάτης Αθικίων επί του Πανκαμαριακού, η Θύελλα Πετρίου επί του Ηρακλή Λεχαίου και ο Ολυμπιακός Άσσου στο Ξυλόκαστρο επί του τοπικού Ηρακλή.

29η Αγωνιστική
ΠΑΣ Κόρινθος - Πέλοπας Κιάτου
Θύελλα Πετρίου - Ηρακλής Λεχαίου
Ελλάς Βέλου - ΣΦΛ Ολυμπιακός
 Τενεάτης Αθικίων - Πανκαμαριακός
Ηρακλής Ξυλοκάστρου -  Ολυμπιακός Άσσου
Ισθμιακός - Κόρινθος '06
Πανσολυγειακός - Παννεμεατικός
Αστέρας Δερβενίου - Ατρόμητος Χιλιομοδίου