Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Τα οφέλη της νηστείας στον οργανισμό μας! ...

sarakosti_large.jpgΤα οφέλη της νηστείας στον οργανισμό μας!


Η νηστεία έχει συνδεθεί πολλές φορές με την αύξηση του βάρους. Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που δεν θέλουν να νηστέψουν καθώς φοβούνται πως θα χαλάσουν τη διατροφή τους.

Διαβάστε περισσότερα 


chocolateeggsromanou.jpgΠάσχα: Τι να προσέξετε στη διατροφή των παιδιών


Αυτές τις μέρες, που η οικογένεια έχει την ευκαιρία να περνά αρκετές ώρες μαζί, οι γονείς μπορούν να τις εκμεταλλευτούν για να προβάλουν το πρότυπο της υγιεινής διατροφής, έτσι ώστε τα παιδιά να υιοθετήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες, δίχως να στερούνται τις τροφές που αγαπούν. Το Πάσχα όμως, μικροί και μεγάλοι πρέπει να δείξουν προσοχή, ώστε να αποφευχθούν οι υπερβολές.

Διαβάστε περισσότερα 

PARIGORITIKI_FISIOTHERAPEIA.jpgΦυσικοθεραπεία: ο ρόλος της στην παρηγορητική φροντίδα


Ο φυσιοθεραπευτής ενίοτε καλείται να ανακουφίσει τον χρόνιο πόνο σοβαρά πασχόντων και συχνά έρχεται αντιμέτωπος με το ερώτημα εάν μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά, για πόσο και πώς.
Η μη επαρκής εκπαίδευση των ειδικών σε θέματα θεραπείας του πόνου και παρηγορητικής αγωγής οδηγεί σε χορήγηση ανεπαρκών ποσοτήτων ναρκωτικών αναλγητικών, λανθασμένη εφαρμογή παρεμβατικών μεθόδων ή ανεπαρκή ψυχοκοινωνική υποστήριξη του αρρώστου και της οικογένειάς του.

Διαβάστε περισσότερα 

headliceromanou.jpgΨείρες: Πώς θα αντιμετωπίσετε;


Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα της άνοιξης, για τα παιδιά σχολικής ηλικίας είναι και ο... απρόσκλητος επισκέπτης που λέγεται ψείρες. Για να αντιμετωπίσετε τον εχθρό, το βασικό είναι να τον γνωρίσετε.

Διαβάστε περισσότερα 

tipsforallergicsromanou.jpgΑλλεργίες: Συμβουλές για να προστατευθείτε


Στη χώρα μας οι αλλεργίες του αναπνευστικού θεωρούνται «παιδί» της άνοιξης, λόγω της έντονης γυρεοφορίας που παρατηρείται την εποχή εκείνη. Tι θα πρέπει να προσέχουμε αν έχουμε ένα αλλεργικό άτομο στο σπίτι;

Διαβάστε περισσότερα 

greyhairromanou.jpgMεγαλύτερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου έχουν οι γκριζομάλληδες


Tα γκρίζα μαλλιά συνδέονται με μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου στους άνδρες, σημειώνει πρόσφατη μελέτη.

Διαβάστε περισσότερα 

Semen-Analysis9FDGFSDG.pngΑνάλυση του σπέρματος στο εργαστήριο (σπερμοδιάγραμμα)


Για την ορθή αξιολόγηση της γονιμότητας του άντρα, η βασική εξέταση είναι η ανάλυση του σπέρματος. Ο ακριβής προσδιορισμός της ποιότητας του δείγματος έχει τεράστια σημασία για ένα ζευγάρι με θέματα υπογονιμότητας.
Υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται ώστε τα αποτελέσματα να είναι αξιόπιστα.

Διαβάστε περισσότερα 


yp_ygreiaw.JPGYπ.Υγείας: μεγάλες αλλαγές έρχονται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας


Σε συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Υπουργός Υγείας Κ. Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Σταμάτης Βαρδαρός παρουσιάστηκε το νέο σχέδιο νόμου που αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και θα κατατεθεί σε δημοσια διαβούλευση μέχρι αύριο.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr