Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Περιγεννητική Μυοκαρδιοπάθεια: Σπάνια αλλά σοβαρή

peripartummyopathymentakis.jpg

Περιγεννητική Μυοκαρδιοπάθεια: Σπάνια αλλά σοβαρή


Γράφει ο Μιχαήλ Μεντάκης, Διευθυντής Καρδιολογικού IASO HOSPITAL
H περιγεννητική μυοκαρδιοπάθεια είναι μια νόσος των μυών της καρδιάς που συμβαίνει κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα της εγκυμοσύνης ή μέχρι και έξι μήνες μετά τον τοκετό. Είναι μια ασυνήθιστη μορφή δομικής καρδιακής νόσου των μυών, που αποδυναμώνει τον καρδιακό μυ με αποτέλεσμα να διαστέλλονται οι κοιλότητες της καρδιάς.

Διαβάστε περισσότερα

spinedegenerationromanou.jpgΜαστίζουν τους ηλικιωμένους οι παραμορφωτικές διαταραχές της σπονδυλικής στήλης


Επτά στους δέκα ενήλικες, άνω των 65 χρόνων, εμφανίζουν εκφυλιστικές παραμορφωτικές διαταραχές στη σπονδυλική στήλη, οι οποίες αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα οδηγούν σε αναπηρία των
κάτω άκρων.

Διαβάστε περισσότερα

Ερώτηση 26 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

vrantzae65.jpg
Ερώτηση σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα υπογόνιμα ζευγάρια που επιθυμούν να καταφύγουν στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, του νομού Καρδίτσας, Παναγιώτα Βράντζα, με την συνυπογραφή 25 ακόμη βουλευτών του κυβερνόντος κόμματος, ζητώντας την απλοποίηση των διαδικασιών που προβλέπει ο ΕΟΠΥΥ για την πρόσβαση στις απαιτούμενες θεραπείες.  


Διαβάστε περισσότερα

nosokomeio-nafpliouest.jpgΧωρίς Παιδιατρική Κλινική τα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου


Χωρίς Παιδιατρική Κλινική λειτουργούν τα Νοσοκομεία του Άργους και του Ναυπλίου, με αποτέλεσμα τα παιδιά που χρειάζονται νοσηλεία να διακομίζονται σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα των γύρω περιοχών ή στην Αθήνα. Επίσης, σημαντικές είναι οι ελλείψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, ειδικευομένων, καθώς και υγειονομικού υλικού.


Διαβάστε περισσότερα

xapakiaaaaa.jpgPfizer: Νέα θεραπευτική επιλογή για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Φαρμάκων ενέκρινε το tofacitinib citrate για τη θεραπεία της μέτριας έως σοβαρής ενεργού ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Διαβάστε περισσότερα

hospitalnurse36.jpgΤον Ιούνιο ο πρώτος απολογισμός των διοικήσεων των νοσοκομείων


Σύσκεψη με τους διοικητές και τους αναπληρωτές διοικητές όλων των  δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, παρουσία των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα

YGEIAΌμιλος Υγεία: Ζημιές το 2015 κέρδη το 2016


Καθαρά κέρδη €0,8 εκ. κατέγραψε το 2016 ο Όμιλος Υγεία, έναντι ζημιών €-26,6 εκ. το 2015, σύμφωνα με τα ετήσια αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα.

Διαβάστε περισσότερα

legumesromanou22.jpgΤα όσπρια "ασπίδα" κατά του διαβήτη


Είναι γνωστό εδώ και καιρό, ότι τα όσπρια προσφέρουν προστασία έναντι του διαβήτη τύπου 2 (το οποίο είναι ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας σε όλο τον κόσμο που επηρεάζει πάνω από 400 εκατομμύρια ενήλικες το 2015), μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει μικρή έρευνα που να επιβεβαιώνει αυτή τη συσχέτιση.

Διαβάστε περισσότερα

thyroidlevothyroxineromanou.jpgΤο αγελαδινό γάλα εμποδίζει την απορρόφηση της λεβοθυροξίνης


H λεβοθυροξίνη είναι μια πολύ κοινή φαρμακευτική αγωγή για τους πάσχοντες από υποθυρεοειδισμό και λαμβάνεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Πολύ πρόσφατα οι ερευνητές αποκάλυψαν, και παρουσίασαν σήμερα στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Ενδοκρινολόγων που πραγματοποιείται στη Φλόριντα, ότι η λήψη της όταν συνδυαστεί με την κατανάλωση αγελαδινού γάλακτος, έχει πολύ μειωμένη απορρόφηση από τον οργανισμό.

Διαβάστε περισσότερα


stogiatro.gr