Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Τι μπορεί να κρύβει μια λιποθυμία

faint1e.jpg

Τι μπορεί να κρύβει μια λιποθυμία


Μια λιποθυμία συχνά προκαλεί ανησυχία αν όχι πανικό. Κι ενώ μπορεί όντως να είναι κάτι ανησυχητικό, τις περισσότερες φορές οι αιτίες είναι αθώες.

Διαβάστε περισσότερα

deskjobromanou.jpgΗ δουλειά γραφείου βλάπτει σοβαρά την υγεία


Η καθιστική εργασία συνδέεται με αυξημένη περίμετρο της μέσης και αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, υποστηρίζει νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Γουόργουικ.

Διαβάστε περισσότερα

rawmilkromanou22.jpgΚίνδυνος από το απαστερίωτο γάλα


Πολλές φορές αντιμετωπίζουμε τα προϊόντα που λαμβάνουμε απευθείας από την ύπαιθρο ως πιο αγνά και μη επεξεργασμένα, μπορεί όμως να κρύβουν σοβαρούς κινδύνους, ακριβώς λόγω αυτής της έλλειψης επεξεργασίας. Το απαστερίωτο γάλα μπορεί να περιέχει επικίνδυνα βακτήρια, παράσιτα και ιούς. Δυστυχώς στις ΗΠΑ, οι επιδημίες από την κατανάλωση απαστερίωτου γάλακτος βρίσκονται σε άνοδο

Διαβάστε περισσότερα

Τα οφέλη της νηστείας

fastlentilsromanou.jpg
Τα τελευταία χρόνια, έχουν αυξηθεί σημαντικά οι άνθρωποι που αποφασίζουν να νηστέψουν σαράντα μέρες. Ωστόσο, δεν το κάνουν όλοι λόγω της θρησκείας, αλλά επειδή το βρίσκουν ως μία καλή ευκαιρία να βγάλουν, έστω για σαράντα ημέρες το κρέας και τα ζωικά τρόφιμα από τη διατροφή τους. Τα οφέλη από μία τέτοια κίνηση είναι πολλά- είναι χαρακτηριστικό ότι η νηστεία βελτιώνει σημαντικά ορισμένους κρίσιμους δείκτες της υγείας μας, όπως τις τιμές της χοληστερόλης, της αρτηριακής πίεσης και του σακχάρου.

Διαβάστε περισσότερα

skinconditionse1.jpgΔερματοπάθειες: 4η κυριότερη αιτία ετών ζωής με αναπηρία


Το σχεδόν 2% του παγκόσμιου κόστους των νοσημάτων στην ποιότητα της ζωής οφείλονται στις δερματοπάθειες, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων.


Διαβάστε περισσότερα

thro_stogia.jpgΥπολογισμός θρομβοεμβολικού κινδύνου μέσω διαδικτύου


Έναν διαδικτυακό υπολογιστή θρομβοεμβολικού κινδύνου  ανέπτυξε η Ελληνική Αγγειολογική Εταιρεία. Βασισμένος σε διεθνώς τεκμηριωμένα επιστημονικά εργαλεία, μπορεί να υπολογίσει τον κίνδυνο θρομβοεμβολής και φλεβικής θρόμβωσης, σημειώνοντας τους εξατομικευμένους παράγοντες  κινδύνου, ώστε να λαμβάνονται τα κατάλληλα αντίμετρα.

Διαβάστε περισσότερα

g.n.kerkirase1.jpgΠροβλήματα στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Κέρκυρα


Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζονται στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, σύμφωνα με ερώτηση που  υπέβαλλε στον υπουργό Υγείας ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ και Βουλευτής Επικρατείας, Β. Οικονόμου.

Διαβάστε περισσότερα

constipationromanou33.jpgAντιμετωπίστε τη δυσκοιλιότητα


Επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής πολλών ανθρώπων αφού θεωρείται συνηθισμένο, συχνό φαινόμενο. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν κάνουμε τίποτα για να αντιμετωπίσουμε τη δυσκοιλιότητα, ενώ, στην πραγματικότητα, μπορούμε να κάνουμε πολλά! 


Διαβάστε περισσότερα

doctor-younge12.jpgΚαρδιολόγοι: Απαράδεκτη η ανισότητα γιατρών στην αναγραφή φαρμάκων υψηλού κόστους


Την πλήρη ισοτιμία γνωματεύσεων και υπογραφής ιατρών ζητά με επιστολή του στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΠΥΥ ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος κ. Φώτιος Ν. Πατσουράκος.

Διαβάστε περισσότερα

astrazenecae1.jpgΔιοικητικές αλλαγές στην AstraZeneca Ελλάδος


Σε ανάθεση νέων ρόλων σε στελέχη της προχώρησε η AstraZeneca Ελλάδος. Στο πλαίσιο αυτό, νέα External Affairs Director αναλαμβάνει η Γιώτα Κοτσεκίδου, ενώ τη τη θέση του COSI & Business Development Director αναλαμβάνει ο Ευθύμιος Νικολόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα


 


stogiatro.gr