Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Ανισότητα των δύο φύλων στη φοροντίδα της καρδιάς



womanheartdiseaseromanou22.jpgΑνισότητα των δύο φύλων στη φροντίδα της καρδιάς


Nέα μελέτη αναδεικνύει ένα φυλετικό χάσμα στον έλεγχο, τη διάγνωση και την πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου, με τις γυναίκες να υστερούν σημαντικά.


Διαβάστε περισσότερα

obesemumobesekidromanou.jpgOι παχύσαρκες μαμάδες δεν "βλέπουν" την παχυσαρκία των παιδιών τους


Οι υπέρβαροι γονείς δεν έχουν πάντα υπέρβαρα παιδιά, η εικόνα όμως μιας οικογένειας όπου όλα τα μέλη της είναι υπέρβαρα, δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο! Και είναι και σοβαρό αν σκεφθούμε ότι
οι υπέρβαρες μητέρες συχνά δεν συνειδητοποιούν ότι τα παιδιά τους είναι εξίσου υπέρβαρα.

Διαβάστε περισσότερα

Τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό

immunityfoodromanou.jpg
Στην προσπάθεια ενίσχυσης του ανοσοποιητικού μας, η διατροφή μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Επειδή οι ιώσεις καλά κρατούν, είναι σημαντικό να εμπλουτίσουμε τη διατροφή μας με τροφές που θα μας προστατεύσουν. Πριν αναφερθούμε στις τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό, ας πούμε τι πρέπει να αποφεύγουμε. Η ζάχαρη και οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό φορτίο (πχ. το λευκό ψωμί, τα τρόφιμα από ραφιναρισμένο αλεύρι, τα ζυμαρικά, το ρύζι και οι πατάτες) μειώνουν την λειτουργία του ανοσοποιητικού σας συστήματος σχεδόν αμέσως.

Διαβάστε περισσότερα

applymakeupromanou22.jpgΤα λάθη στο μέικαπ που σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτερη


To μέικαπ είναι η βάση του μακιγιάζ μας και η βάση της όλης μας εμφάνισης. Είναι πολύ δύσκολο όμως να χτίσεις μια όμορφη, λαμπερή εμφάνιση πάνω σε ένα μέικαπ που σπάζει.

Διαβάστε περισσότερα

papanikolaouisae1.jpgΙΣΑ: Βιβλίο για το μεγάλο Έλληνα ερευνητή Γεώργιο Παπανικολάου


Σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία εκπροσώπων από τον πολιτικό και επιστημονικό κόσμο της χώρας, πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη η παρουσίαση μιας ξεχωριστής έκδοσης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τον μεγάλο Έλληνα επιστήμονα Γεώργιο Παπανικολάου.

Διαβάστε περισσότερα

gopn.jpgΓαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Πότε είναι απαραίτητη η εγχείρηση


Περισσότεροι από δύο στους δέκα ενήλικες όλων των ηλικιών βασανίζονται καθημερινά από αίσθημα καψίματος πίσω από το στέρνο («καούρες»), καθώς παλινδρομεί προς τον λαιμό τους το περιεχόμενο του στομάχου τους.

Διαβάστε περισσότερα

Ανορεξία: Ο εφιάλτης που επιστρέφει

anorexiabrainromanou22.jpg
Aκόμη και εβδομάδες μετά τη θεραπεία τους και παρά το γεγονός ότι μπορεί να έχουν πάρει βάρος, ο εγκέφαλος των εφήβων που πάσχουν από ανορεξία παραμένει κλειδωμένος στην πρότερη κατάσταση, γεγονός που αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο υποτροπής, επισημαίνει νέα μελέτη που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο.

Διαβάστε περισσότερα

lionpetromanou22.jpgΕκτός νόμου τα άγρια ζώα ως κατοικίδια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα


Με πρόστιμα θα τιμωρούνται στο εξής όσοι έχουν ως κατοικίδια λιοντάρια ή τίγρεις, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σε εκείνα τα μέρη, το να έχει κανείς κατοικίδιο ένα π.χ. τσίτα, είναι status symbol, στο εξής όμως, οι ιδιοκτήτες τέτοιων ζώων θα τιμωρούνται με πρόστιμο ή φυλάκιση.

Διαβάστε περισσότερα
 

stogiatro.gr