Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Εμφάνιση elta.jpg
Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, οι βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν συνάντηση στην Κόρινθο για ζητήματα που αφορούν στις υπηρεσίες και τους εργαζομένους των ΕΛΤΑ Κορινθίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν η κ. Μαρίνα Πανταζή, Διευθύντρια ΕΛΤΑ Κορινθίας, ο κ. Γιάννης Μπινιάρης, Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΤΑ Κορινθίας, και ο κ. Βαγγέλης Πεπόνης, μέλος της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΤΑ.

Κατά τη συζήτηση οι βουλευτές επεσήμαναν τις συντονισμένες ενέργειες, στις οποίες προχώρησαν όλο το προηγούμενο διάστημα με γνώμονα την αναβάθμιση και βελτίωση των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ στην Κορινθία. Ειδικότερα αναφέρθηκαν στη συνάντηση που είχαν με την Πρόεδρο των ΕΛΤΑ, κ. Φρόσω Σταυράκη, καθώς και στις προσλήψεις προσωπικού που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής στα επιμέρους καταστήματα της Κορινθίας.
Επίσης, τόνισαν ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται η προκήρυξη θέσεων μόνιμου προσωπικού σε καταστήματα των ΕΛΤΑ πανελλαδικά. Μία προκήρυξη που θα καλύπτει πάγιες ανάγκες, βάζοντας τέλος σε πολιτικές και πρακτικές του παρελθόντος, όπως π.χ. οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι.
Εν συνεχεία, οι συμμετέχοντες από την πλευρά των ΕΛΤΑ εντόπισαν τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία τόσο σε επίπεδο στελέχωσης όσο και σε επίπεδο οργάνωσης και προχώρησαν σε προτάσεις για την αναδιοργάνωση των καταστημάτων μετά από αξιολόγηση όλων των παραμέτρων. Επίσης τόνισαν την ανάγκη καταβολής από το Κράτος της χρηματοδότησης των ΕΛΤΑ για την καθολική υπηρεσία που παρέχουν κάνοντας μνεία και σε σχετική Τροπολογία που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την κάλυψη μέρους της απαιτούμενης χρηματοδότησης.
Οι διαδοχικές συναντήσεις και πρωτοβουλίες των βουλευτών Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύουν τη στοχευμένη δουλειά που γίνεται σε σχέση με όλα τα ζητήματα που αφορούν την Κορινθία βάσει ενός συνολικού σχεδιασμού που λαμβάνει ως προτεραιότητα την άποψη και τις προτάσεις των ανθρώπων που δουλεύουν και γνωρίζουν καλά κάθε πεδίο. Σε αυτήν την κατεύθυνση έγινε και η παραπάνω συνάντηση ενώ  δρομολογούνται και περαιτέρω κινήσεις για την συνολικότερη αναβάθμιση και τον εξορθολογισμό των ΕΛΤΑ στην Κορινθία.

Κόρινθος, 28.03.2017

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας