Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

"Πολυχάπι" το μέλλον στην πρόληψη των καρδιοπαθειών (;)



multipille1.jpg"Πολυχάπι" το μέλλον στην πρόληψη των καρδιοπαθειών (;)


Εκατομμύρια ζωές των ανθρώπων που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο καρδιαγγειακών συμβαμάτων θα μπορούσε να σώσει ένα χάπι που θα περιέχει περισσότερες από μία ουσίες, καθώς υψηλό ποσοστό ασθενών δεν καταφέρνουν να συμμορφωθούν με τις οδηγίες των γιατρών για τη σωστή και τακτική λήψη του συνόλου της φαρμακευτικής αγωγής τους.

Διαβάστε περισσότερα 

Έχετε νυκτουρία; Κόψτε το αλάτι!

Nocturiaromanou.jpg
Η νυχτερινή αφύπνιση για ούρηση (νυκτουρία), συνηθισμένη στους περισσότερους ανθρώπους άνω των 60 ετών έχει άμεση σχέση με την ποσότητα του αλατιού που καταναλώνετε, σύμφωνα με νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας Ουρολογίας που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Λονδίνο.

Διαβάστε περισσότερα 

parkinsonde78.jpgΠάρκινσον: Τι πρέπει να κάνουν οι ασθενείς για να καθυστερήσουν την εξέλιξη της νόσου τους


Σύμφωνα με μελέτες η πλειονότητα  των ασθενών με νόσο Πάρκινσον δεν ακολουθούν τις οδηγίες του γιατρού τους, με αποτέλεσμα να στερούνται της βοήθειας σημαντικών όπλων για την επιτυχή αντιμετώπιση της ασθένειάς τους. Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί συνιστούν μια πιο ενεργητική στάση απέναντι στη νόσο, τόσο στους ασθενείς, όσο και στους συγγενείς τους.

Διαβάστε περισσότερα 

stithoskopioe36.jpgΔωρεάν ιατρικές εξετάσεις στην Κάρυστο


Ολοκληρωμένη Ιατρική παρέμβαση θα πραγματοποιήσει τo πρόγραμμα “Υγεία για Όλους” σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και το Δήμο Νοτίου Ευβοίας, το Σάββατο 1η Απριλίου 2017 στο Δήμο Νοτίου Ευβοίας (Κάρυστος).

Διαβάστε περισσότερα 

Ιατρικός Τουρισμός: Ισχυρά τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας

healthtourismpat.jpg
Η ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο προορισμό στον παγκόσμιο χάρτη του ιατρικού τουρισμού είναι ο στόχος σημαντικής διημερίδας που συνδιοργανώνουν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων και ο τομέας Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ ,σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ, στις 28 και 29 Μαρτίου 2017, στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Διαβάστε περισσότερα 

laparoskopiki_holokisytektomi.jpgΛαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή


Η λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή λύνει το πρόβλημα με ελάχιστο πόνο και ταχεία ανάρρωση. Όλες οι χολοκυστεκτομές σήμερα πρέπει να γίνονται λαπαροσκοπικά (εγχείρηση εκλογής), αναφέρει ο χειρουργός κ. Νικόλαος Κουτσογούλας.

Διαβάστε περισσότερα 

pharmacets.jpgΑπελευθέρωση ιδιοκτησιακού των φαρμακείων: Προϊόν εκβιασμού ή ελεύθερης βούλησης;


Ερώτηση προς τα Υπουργεία Υγείας και Οικονομίας & Ανάπτυξης υπέβαλλε η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με τις συνθήκες που οδήγησαν στην απόφαση απελευθέρωσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων.

Διαβάστε περισσότερα 

snf.ets.jpgΚοινοπραξία των Sanofi και Lonza για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής βιολογικών παραγόντων


Τη στρατηγική συνεργασία τους για την κατασκευή και τη λειτουργία μιας μεγάλης κλίμακας εγκατάστασης για την καλλιέργεια κυττάρων θηλαστικών με σκοπό την παραγωγή μονοκλωνικών αντισωμάτων στο Visp της Ελβετίας, ανακοίνωσαν η Sanofi και η Lonza.

Διαβάστε περισσότερα 
stogiatro.gr