Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Σταθερή η άνοδος της Μυθικής Πελοποννήσου στη Ρωσική αγορά. Με μεγάλες αξιώσεις η Μυθική Πελοπόννησος στη ΜΙΤΤ 2017

Εμφάνιση IMG_7876.JPG
Με συνέπεια και μεθοδικότητα στο σχεδιασμό και την εξωστρέφειά της, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει σε όλα τα μεγάλα τουριστικά γεγονότα, που διαμορφώνουν το προφίλ της, ως τουριστικού προορισμού.
Έτσι και φέτος, η Μυθική Πελοπόννησος ταξίδεψε στη Ρωσία για να συμμετάσχει στο κορυφαίο τουριστικό γεγονός, την τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στη Μόσχα.

Εμφάνιση IMG_7898.JPGΩς συνεκθέτης με τον ΕΟΤ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με εκπροσώπους της τους εντεταλμένους  συμβούλους τουρισμού, την  Περιφερειακή Σύμβουλο  κα. Αντωνία Μπούζα και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Αναστάσιο Τζανή και με συμμετοχή του Δήμου Σπάρτης, με την προσωπική παρουσία του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Βαλιώτη , εκπροσώπων του Δήμου Ερμιονίδας, τουριστικών πρακτόρων, ξενοδόχων και λοιπών επιχειρηματιών, συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού MITT στη Μόσχα (14 – 16 Μαρτίου).
Εμφάνιση IMG_7854.JPGΤο περίπτερο της Μυθικής Πελοποννήσου επισκέφθηκε ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα κ. Ανδρέας Φρυγανάς και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Μόσχα κα Ελένη Βακάλη και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την Πελοπόννησο.
Οι επισκέπτες της έκθεσης, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη Μυθική Πελοπόννησο, ενημερώθηκαν μέσω των εντύπων για τον προορισμό και γεύτηκαν τα εξαιρετικά πελοποννησιακά προϊόντα στα κεράσματα που προσφέρθηκαν στους επισκέπτες.
Οι αεροπορικές συνδέσεις με τον αερολιμένα της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» βοηθούν την εξωστρεφή πολιτική Περιφέρειας, ενώ σε συναντήσεις των εκπροσώπων της Περιφέρειας με μεγάλους τουριστικούς πράκτορες της ρωσικής τουριστικής αγοράς, συζητήθηκε η προοπτική και νέων  πτήσεων από τη Ρωσία στην Πελοπόννησο.
Η διευκόλυνση των Ρώσων πολιτών στο ζήτημα της VISA  SENGHEN και το τουριστικό έτος Ελλάδος – Ρωσίας που ξεκινά τον Οκτώβριο, ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων των εκπροσώπων της Περιφέρειας  Πελοποννήσου, με τον Έλληνα πρέσβη στη  Μόσχα κ. Ανδρέα Φρυγανά και υπευθύνους του Ελληνικού Προξενείου στη Μόσχα καθώς και ο προγραμματισμός και η υλοποίηση δράσεων που θα ενισχύσουν το τουριστικό ρεύμα προς την Πελοπόννησο.
Έρευνες που παρουσιάστηκαν στην έκθεση ΜΙΤΤ 2017, έδειξαν πως οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους,  με τα Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, να μην έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις.
Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι να αξιοποιήσουμε την τάση των Ρώσων να επισκέπτονται κυρίαρχα την Ευρώπη σε ποσοστό 51% του εξερχόμενου τουρισμού τους και μέσω της ταχύτερης διαδικασίας έκδοσης VISA, να αυξήσουμε τους επισκέπτες στη Μυθική Πελοπόννησο.
Απ’ την άλλη πλευρά, παρά την δυσκολία που δημιουργεί η απαγόρευση στους  Ρώσους δημοσίους υπαλλήλους να ταξιδεύουν εκτός Ρωσίας, διαφαίνονται  θετικές προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό από την αύξηση των προκρατήσεων κατά 20% όπως ανέφερε ο προϊστάμενος του ΕΟΤ στη Μόσχα κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου