Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Η πολλή καθαριότητα... βλάπτει

obsessedcleaningromanou.jpgΗ πολλή καθαριότητα... βλάπτει


Μεγαλώσαμε ακούγοντας την παροιμία “η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά”, νεότερα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ωστόσο, ότι η εμονή με την υγιεινή αυξάνει τον κίνδυνο για άσθμα και άλλα νοσήματα, καθώς “εξαφανίζει” κάποια ωφέλιμα βακτήρια της ανθρώπινης χλωρίδας.

Διαβάστε περισσότερα 

kiddevelop234.jpgΤα αναπτυξιακά ορόσημα των παιδιών


Αν και κάθε παιδί έχει διαφορετικό ρυθμό ανάπτυξης, οι επιστήμονες χρησιμοποιούν τα λεγόμενα
«αναπτυξιακά ορόσημα» για να καθορίσουν αν έχει φυσιολογική ανά-πτυξη ή αναπτυξιακή καθυστέρηση.

Διαβάστε περισσότερα 

sexpregnancyromanou.jpgΕπιτρέπεται το σεξ στην εγκυμοσύνη;


Η εγκυμοσύνη δεν είναι αντίθετη με τη σεξουαλικότητα σύμφωνα με τους ειδικούς. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, το ποσοστό των γυναικών που προσκαλούν για σεξ είναι μεγαλύτερο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε σχέση με πριν. Οι περισσότερες δυσκολίες εντοπίζονται κυρίως στην αρχή και στο τέλος της εγκυμοσύνης.

Διαβάστε περισσότερα 

smokingconsequencesromanou.jpgΤι κάνει το κάπνισμα στον οργανισμό


Κατά τον 21ο αιώνα το κάπνισμα αναμένεται να σκοτώσει περίπου 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους, ήτοι το 50% των καπνιστών ή το 9% του γενικού πληθυσμού. Στη χώρα μας, περίπου 20.000 άνθρωποι στη χώρα μας πεθαίνουν από νοσήματα που έχουν σχέση με το κάπνισμα.

Διαβάστε περισσότερα 

ibde1.jpgΙΦΝΕ: Νέες κατευθυντήριες οδηγίες για τους ασθενείς στα ελληνικά


Οι μεταφράσεις των Κατευθυντήριων Οδηγιών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την νόσο του Crohn και την Ελκώδη Κολίτιδα (ECCO) και της Πανευρωπαικής Συνομοσπονδίας Συλλόγων Ατόμων με τη νόσο του Crohn και την Ελκώδη Κολίτιδα (EFCCA),  παρουσιάστηκαν επίσημα κατά το 12ο συνέδριο της ECCO, που διεξήχθη στις 15-18/02, στη Βαρκελώνη.

Διαβάστε περισσότερα 

zygariae1.jpgΚαθοριστικός για τον ΔΜΣ του παιδιού, ο ΔΜΣ των γονέων


Περίπου το 35-40% του Δείκτη Μάζας Σώματος ενός παιδιού κληροδοτείται από τους γονείς του, και μάλιστα η συνεισφορά ισομοιράζεται μεταξύ των γονιών (20% από τη μητέρα και 20% από τον πατέρα) υποστηρίζει νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Σάσεξ.

Διαβάστε περισσότερα 

ygeiaprostati_300x250_01.gifTAKEDA: Νέα ιστοσελίδα για τον καρκίνο του προστάτη


Νέος ιστότοπος για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον Καρκίνο του Προστάτη από την TAKEDA ΕΛΛΑΣ A.E.,  με την συνεργασία της Ελληνικής Ουρολογικής εταιρείας.

Διαβάστε περισσότερα 

vaccination234.jpgΠερισσότερα από 30.000 εμβόλια έχουν χορηγηθεί σε προσφυγόπουλα


Περισσότερα από 30.000 εμβόλια έχου γίνει σε πρόσφυγες, σύμφωνα με την έκθεση της Ομάδας Εργασίας για την εποπτεία και το συντονισμό της εμβολιαστικής κάλυψής τους, την οποία κοινοποίησε σήμερα ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κ. Ιωάννης Μπασκόζος.

Διαβάστε περισσότερα 

researchere123.jpgHIV: Σε εκκρεμότητα χιλιάδες εξετάσεις λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων


Νέα επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό απέστειλε ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας, για το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο αναφορικά με τις ελλείψεις αντιδραστηρίων για την εργαστηριακή επιβεβαίωση της HIV λοίμωξης, αλλά κυρίως για τη μέτρηση του ιικού φορτίου και της γονοτυπικής αντοχής. Στην επιστολή η «Θετική Φωνή» καλεί προσωπικά τον Υπουργό να παρέμβει προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr