Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Άγριος «πόλεμος» ΕΡΤ – Νέας Δημοκρατίας και στη μέση ο ΣΥΡΙΖΑ!

65
Άγριος πόλεμος ξέσπασε μεταξύ της ΕΡΤ και της Νέας Δημοκρατίας.
Αφορμή αποτέλεσε η τοποθέτηση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της γαλάζιας παράταξης Μακάριου Λαζαρίδη, ο οποίος στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» άφησε σαφέστατες αιχμές για το πως λειτούργησε το ραδιομέγαρο σχετικά με τα πόθεν έσχες της συζύγου του προέδρου της ΝΔ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Έκανε λόγο για «πιστόλια του Μαξίμου», ενώ εξέφρασε την ενόχλησή του από τις δημοσκοπήσεις που έδειξε η ΕΡΤ, οι οποίες όπως είπε «ευνοούν τον ΣΥΡΙΖΑ»: «…
Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ είχε χρόνο για την αθλιότητα που θίγουν την προσωπική ζωή του προέδρου της ΝΔ, δεν είχε θέση για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η ΕΡΤ, η οποία δεν παίζει τις δημοσκοπήσεις που προηγείται η ΝΔ και παίζει μόνο αυτές που βολεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ΕΡΤ που δίνει εκπομπή στην κυρία Ακριβοπούλου, η οποία υβρίζει τη ΝΔ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η τηλεόραση είναι δημόσια. Δεν κάνετε χάρη ούτε σε εμένα ούτε στη ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά ο Μακάριος Λαζαρίδης.
Αμέσως, αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσε εξαπέλυσε επίθεση προς τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «…ο Μ. Λαζαρίδης έφτασε στο σημείο να καταγγείλει την ΕΡΤ επειδή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Κυριακής 5/2, το κανάλι προέβαλλε ρεπορτάζ σχετικά με τα «πόθεν έσχες» της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη, Μ. Γκραμπόφσκι, κατά την πενταετία 2006-2011! Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο κ. Λαζαρίδης εκτόξευσε σωρεία ύβρεων και απειλών προς τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ κατηγορώντας τους με ανυπόστατα ψεύδη» προσθέτει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας «τα παραπάνω φανερώνουν την ενόχληση της Νέας Δημοκρατίας κάθε φορά που αποκαλύπτονται σκάνδαλα και παρατυπίες που την αφορούν. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη ενοχλήθηκε που η ΕΡΤ προέβαλλε το θέμα με τα πόθεν έσχες της συζύγου του όπως και το θέμα για το ένταλμα έκδοσης του Μ. Χριστοφοράκου, όταν σχεδόν όλα τα ιδιωτικά κανάλια το απέκρυψαν».
Λίγες ώρες μετά, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ, στην οποία τονίζονταν τα εξής: «Με αφορμή τα όσα ελέχθησαν από στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην πρωινή εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης, επισημαίνονται τα κάτωθι: Τα στούντιο της ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΕΡΤ φιλοξενούν εκπροσώπους όλων των πολιτικών χώρων, χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία. Η ΕΡΤ εγγυάται ότι οι προσκεκλημένοι μπορούν και θα μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, ακόμα και αν αυτή στρέφεται εναντίον της ΕΡΤ. Η στοχοποίηση δημοσιογράφων, σε κάθε περίπτωση, δεν ωφελεί τη δημοκρατία».
Στην ανακοίνωση της ΕΡΤ, αντέδρασε η Πειραιώς, η οποία άφησε αιχμές για τους κ.κ. Ταγματάρχη και Τσακνή: «Διαβάσαμε με προσοχή την ανακοίνωση της Ε.Ρ.Τ. των κ. Ταγματάρχη και Τσακνή. Δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία, όταν, την Παρασκευή, η κυρία Γιάμαλη ειρωνευόταν τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν είδαμε καμία ευαισθησία, όταν οι κ. Ταγματάρχης και Τσακνής όριζαν συντονίστρια ενημερωτικής εκπομπής την κυρία Ακριβοπούλου, μόνιμη υβρίστρια της Νέας Δημοκρατίας και του Αρχηγού της. Η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της σέβονται τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς της Ε.Ρ.Τ. Σε αντίθεση με την διοίκηση Ταγματάρχη και Τσακνή, που – ενώ η Ε.Ρ.Τ. διαθέτει ικανούς δημοσιογράφους – επιλέγει για τις εκπομπές της εξωτερικούς συνεργάτες. Παραδίδουμε τους κ. Ταγματάρχη και Τσακνή στην κρίση των σκληρά φορολογούμενων πολιτών».
Arouraios.gr