Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Ο έρως χρόνια... κοιτά-Ποιες οι προτιμήσεις ανδρών και γυναικών

Ο έρως χρόνια... κοιτά - Ποιες οι προτιμήσεις ανδρών και γυναικών

agedifferenceromanou.jpg
Άνδρες και γυναίκες δεν έχουν τελικά μεγάλες διαφορές μεταξύ τους, όσον αφορά στην ηλικία που επιθυμούν να έχει ο/η ερωτικός τους σύντροφος. Πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο Åbo Akademi ήλθε να ανατρέψει την πεποίθηση ότι οι άνδρες προτιμούν τις “μικρούλες”, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Διαβάστε περισσότερα 

10 τροφές που μειώνουν την αρτηριακή πίεση... φυσικά

bloodpressureremedyromanou.jpg
Δεν αρκεί να βγάλετε το αλάτι από τη ζωή σας για να
μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση. Οι έρευνες έχουν δείξει πως είναι σημαντικό να βάλετε στη διατροφή σας συγκεκριμένες τροφές που είναι πλούσιες σε ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο. Βάλτε τις τροφές που ακολουθούν στη διατροφή σας και μειώστε τον κίνδυνό σας για καρδιαγγειακό επεισόδιο κατά 1/3.

Διαβάστε περισσότερα 

hydrotherapye1.jpgΟστεοαρθρίτιδα: Τι μπορεί να κάνει η υδροθεραπεία;


Αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του πόνου που οφείλεται σε οστεοαρθρίτιδα, αλλά και σε οποιοδήποτε είδος μυοσκελετικής πάθησης, φαίνεται ότι είναι η υδροθεραπεία σε θερμαινόμενη πισίνα. Αυτή η μορφή ανακούφισης του πόνου εφαρμόζεται από την αρχαιότητα και όπως έχουν δείξει μελέτες υπάρχουν λόγοι που η συγκεκριμένη πρακτική έχει αντέξει στο πέρασμα του χρόνου.

Διαβάστε περισσότερα 

frailelderlyromanou.jpgΛιγότερο λειτουργικοί οι ηλικιωμένοι που λαμβάνουν πολλά φάρμακα


Όσο μεγαλώνουμε, τείνουμε να αναπτύσσουμε μια σειρά από χρόνιες παθήσεις. Για τη διαχείριση αυτών των προβλημάτων υγείας, οι ηλικιωμένοι λαμβάνουν πολλά φάρμακα. Η λήψη 5 ή περισσότερων φαρμάκων από τους ηλικιωμένους (πολυφαρμακία), αυξάνει τον κίνδυνο για σημαντικές παρενέργειες, όπως η αδυναμία, ίσως επειδή τα διάφορα φάρμακα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και επηρεάζουν τη λειτουργικότητά τους. Η αδυναμία είναι πρόβλημα της γήρανσης και συνοδεύεται από μικρή αντοχή και μειωμένη λειτουργικότητα, άρα και αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης.

Διαβάστε περισσότερα 

imeridaisa.jpgΣυστρατεύονται οι επιστήμονες ενάντια στο νέο ασφαλιστικό – φορολογικό


Συστράτευση όλων των επιστημόνων ενάντια στον νέο ασφαλιστικό –φορολογικό νόμο αποφασίσθηκε στην πανιατρική συγκέντρωση – ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr