Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΠΑΟΚ έκανε στάση στο Καυτανζόγλειο! Παλικαρίσιος βαθμός για τον Ηρακλή

Ηρακλής - ΠΑΟΚ: Στάση στο Καυτανζόγλειο! Παλικαρίσιος βαθμός για τον Γηραιό!
«Χρυσό» βαθμό απέσπασε ο Ηρακλής από τον ΠΑΟΚ (1-1) στο Καυτανζόγλειο, στην προσπάθεια που καταβάλλει για να παραμείνει στη Super League. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ-οφσάιντ του Πρίγιοβιτς στο 19΄, ο «Γηραιός» ισοφάρισε με τον Μπαστακό στο 80΄ και συνεχίζει να ελπίζει στο «θαύμα» ενώ απομένουν οκτώ αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής περιόδου (22η).

Το ματς ήταν αναγνωριστικό και από τις δύο ομάδες στο πρώτο τέταρτο. Η πρώτη τελική σημειώθηκε στο 4' με τον Αμρ Ουάρντα να δοκιμάζει το πόδι του από μακριά αλλά να μην απειλεί τον Χουάντερσον. Ο Ηρακλής επιχείρησε την πρώτη αξιόλογη του επίθεση στο 14', μετά από λάθος του Γλύκου, που δεν αξοποίησε ο Περόνε (το σουτ του Αργεντινού ήταν άστοχο).
Ήταν φανερό ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε μπει με σωστή νοοτροπία στον αγωνιστικό χώρο, αντίθετα οι γηπεδούχοι είχαν καλά τρεξίματα και κάλυπταν όλους τους χώρους. Παρ΄ όλα αυτά στο 19' ο «δικέφαλος του Βορρά» πήρε προβάδισμα με το πλασέ του Πρίγιοβιτς από κοντά, γκολ, που δεν θα έπρεπε να μετρήσει καθώς ο Σέρβος στράικερ ήταν εμφανώς σε θέση οφσάιντ. Οι «απρόμαυροι» ζήτησαν πέναλτι στο 42΄ σε χέρι του Στάμου από γύρισμα του Πέλκα, με το διαιτητή Γκράνα να δείχνει «παίζετε».
Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πιο επιθετικά και στο 48' το σουτ του Τσίμιροτ έφυγε άουτ. Ο Ηρακλής «απάντησε» στο 53' με το ξαφνικό σουτ του Περόνε που δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 56' ο αγώνας διακόπηκε για λίγο, εξαιτίας των αντικειμένων που δέχτηκε ο Ουάρντα την ώρα που εκτελούσε το κόρνερ.
Οι παίκτες του Ίβιτς έδειχναν επαναπαυμένοι στο υπέρ τους 1-0 και στο 80΄ οι γηπεδούχοι τους τιμώρησαν. Δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς ο Μπαστακός με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια και στο 83΄ θα μπορούσε να γίνει ο «ήρωας» των γηπεδούχων, αλλά ο Γλύκος ήταν ο νικητής στο μεταξύ τους τετ-α-τετ.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Σ.Παντελίδης): Χουάντερσον, Δώνης, Στάμου (69' Πασσάς), Κούρος, Γροντής (78' Μπαστακός), Τζανετόπουλος, Ζιαμπάρης, Αργυρόπουλος, Μοντέιρο, Λεοζίνιο (82' Ιντζόγλου), Περόνε.
ΠΑΟΚ (Βλ.Ίβιτς) :Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Ουάρντα (85' Αθανασιάδης), Ενρίκε (44' Κάμπος), Μπίσεσβαρ (29' Πέλκας), Πρίγιοβιτς.


========
Το αήττητο που έχει η ΑΕΚ από τότε που ανέλαβε ο Μανόλο Χιμένεθ (6 αγωνιστικές και 5 χωρίς να δεχθεί γκολ) συνεχίστηκε και με την ΑΕΛ. Η Ένωση με το γκολ του Πέκχαρτ στο 24΄, του Τσιγκρίνσκι στο 81΄ και του Αλμέιδα στο 90΄+2 επιβλήθηκε των «βυσσινί» με 3-0 στο ΟΑΚΑ, για την 22η αγωνιστική της Super League.
Μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο ίδιο γήπεδο, πριν από μία εβδομάδα, οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να κάνουν το 2Χ2 στην έδρα τους και, πλέον, «μοιράζονται» την 5η θέση με τη Ξάνθη (από 36 βαθμούς). Η ομάδα του Χιμένεθ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα κενά του αντιπάλου στο κέντρο της άμυνας και με ισάριθμες κεφαλιές έφτασε στην 7η νίκη της στο ΟΑΚΑ, όπου παραμένει αήττητη (7-5-0).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Μπακάκης (50΄ Τσιγκρίνσκι), Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Βάργκας (62΄ Αϊντάρεβιτς), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Πέκχαρτ (70΄ Αλμέιδα)
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ (57΄ Θεοδωρόπουλος), Ρέντζας, Φατιόν, Φάρκας, Αβραάμ, Μασαλέσα, Γκουλουνάντζε, Αγκάνοβιτς, Ναζλίδης, Βαρέλα, Ικάουνιεκς (73΄ Ρέγες)

=======
Το αρνητικό σερί των 12 αγωνιστικών χωρίς νίκη έλαβε τέλος για τον Λεβαδειακό, που επικράτησε με 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα κι έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του στη Super League. Οι Ηπειρώτες προηγήθηκαν στο 23΄ με τον Κόντε, αλλά οι Βοιωτοί «απάντησαν» με τους Βασιλείου (39΄) και Μιλιάζες (57΄πεν.)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Βούρος (64΄ Κουλιμπαλί), Μιλιάζες, Ουόν, Νιασέ, Καραχάλιος (89΄ Μεντί), Καλτσάς, Μαχαίρας, Καραμπουέ (9΄ Βασιλείου), Γιακουμάκης, Τόνι Σίλβα
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Ζάιρο, Βιντάλ (32΄ Γιάκος), Κόντε, Ζησόπουλος, Ναδάλες (68΄ Κοζορώνης), Κούτρης, Μιχαήλ, Λίλα, Μπέριος, Ακόστα


=====
Η αυλαία της αγωνιστικής πέφτει τη Δευτέρα με τον αγώνα Βέροια – Ατρόμητος