Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Καθαρά Δευτέρα 2017: Κούλουμα στο Ξυλόκαστρο΄ και καρναβάλι στη Μάννα (Μάρκασι) !

Φωτογραφία του Korkaris Kostas.
Με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια γιορτάζει τα Κούλουμα,ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης  ,σήμερα   Καθαρά Δευτέρα, στο Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, στο Ξυλόκαστρο. Η εκδήλωση άρχισε στις 11:00 το πρωί  όπου εκατοντάδες  κόσμος ήρθαν για να γευτούν τη παραδοσιακή λαγάνα και σαρακοστιανά εδέσματα, να παρακολουθήσουν το παραδοσιακό γαϊτανάκι , να πετάξουν τον χαρταετό τους , γλεντώντας παραδοσιακά το τέλος μίας ακόμα Αποκριάς και τον ερχομό της (Τεσ)σαρακοστής .
Φωτογραφία της Γιώτα Μπάγκα.

Στο μεταξύ αντίστοιχη  εκδήλωση "ΚΑΡΝΑΒΑΛΪ και ΚΟΥΛΟΥΜΑ". διοργάνωσε σήμερα στην ορεινή Μάννα ( Μάρκασι), η Τοπική Κοινότητα, το Δημοτικό σχολείο  του χωριού σε συνεργασία με τον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης. 
Φωτογραφία της Mairi Hlektra.Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στο δρόμο του χωριού με κατάληξη τη πλατεία  του χωριού
Εκεί κάτοικοι και επισκέπτες   γεύτηκαν  σαρακοστιανά παραδοσιακά  εδέσματα που είχαν ετοιμαστεί από   τις γυναίκες της Μάννας  μαζί με την παραδοσιακή φασολάδα, λαγάνες καλό κρασί, όπου άναψε το αποκριατικο γλέντι με χορούς και τραγούδια..