Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Η Λαμία πέρασε από το Ηράκλειο και «έδιωξε» τον Νιόπλια, επεισοδιακή νίκη για Άρη στο Μενίδι

ΟΦΗ - Λαμία 1-2
Η Λαμία ήταν η μεγάλη κερδισμένη στο πρώτο πιάτο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League. Η ομάδα της Φθιώτιδας νίκησε 2-1 τον ΟΦΗ μέσα Ηράκλειο προκαλώντας την παραίτηση του Νίκου Νιόπλια, ενώ παράλληλα επέστρεψε μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, είχε το σθένος και ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ, με αποτέλεσμα εκτός από μια πολύ σημαντική νίκη και να αναγκάσει τον ΟΦΗ στην πρώτη του εντός έδρας ήττα. Αυτή ήταν η τρίτη εκτός έδρας νίκη για την ομάδα της Λαμίας.
Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια προηγήθηκε με το σουτ του Βουό στο 58', μετά από καραμπόλα. Όμως, 8 λεπτά μετά ο Ντουρμισάι ισοφάρισε για τη φιλοξενούμενη Λαμία. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ δεν αρκέστηκε στην ισοφάριση και στο 72' ο Όμο με κεφαλιά σημείωσε το 1-2, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, που βρήκε τη Λαμία με ματς περισσότερο από τον Απόλλων Σμύρνης στην κορυφή της Football League.
Αντίο είπε στον ΟΦΗ ο Νίκος Νιόπλιας, καθώς μετά το τέλος της αναμέτρησης της ομάδας του Ηρακλείου με τη Λάρισα και την εντός έδρας ήττα της κρητικής ομάδας, ο Έλληνας τεχνικός υπέβαλε την παραίτησή του. Ο Νιόπλιας είχε αναλάβει το «τιμόνι» της ομάδας του Ηρακλείου όταν αυτή βρισκόταν στη Γ' Εθνική και την ανέβασε στη Football League. Φέτος σε 12 παιχνίδια στη Football League ο ΟΦΗ είχε 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες, όντας 4ος με 21 βαθμούς, 7 μακριά από την κορυφή. Η παραίτηση του Νιόπλια έγινε δεκτή και έτσι χώρισαν οι δρόμοι της κρητικής ομάδας και του 51χρονου τεχνικού, με τον ΟΦΗ να βρίσκεται σε αναζήτηση τεχνικού.

Στην άλλη αναμέτρηση της ημέρας, ο Άρης δυσκολεύθηκε στο Μενίδι με τον Αχαρναϊκό των χιλίων προβλημάτων, αλλά πήρε τη νίκη με 2-1. Το σκορ διαμορφώθηκε στο πρώτο ημίχρονο Οι «κιτρινόμαυροι» άνοιξαν το σκορ στο 10' με τον Μπαργκάν, από τη σέντρα του Ρόβα. Ο Αχαρναϊκός αντέδρασε τρία λεπτά μετά με σουτ του Ντάγκρα, με τον Διούδη να μπλοκάρει ενώ και στο 29' ο Μουστάκης σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτυών του Άρη.
Στο 32' ο Άρης σημείωσε και δεύτερο γκολ με τον Ίλιτς, ο οποίος πλάσαρε σε κενή εστία, παίρνοντας την ασίστ του Ρόβα. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Αχαρναϊκός μείωσε με τον Τσεμπερίδη, μετά τη λάθος εκτίμηση του Καράμπελα. Με το... καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου ο Άρης έχασε καλές ευκαιρίες στο 46' και στο 50'. Στο 53' και το 57' ο Διούδης ήταν σε ετοιμότητα από τα σουτ των Παπατόλιου και Ντάγκρα. Η μεγάλη ευκαιρία του δευτέρου μέρους χάθηκε στο 60' από τον Καπνίδη, ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει τρία τα τέρματα της ομάδας του προ κενής εστίας. Ο Αχαρναϊκός στο 85' έχασε πολύ καλή ευκαιρία με τον Τζέφερσον να πλασάρει και τον Διούδη να λέει και πάλι όχι, διατηρώντας το προβάδισμα του Άρη. 
Ωστόσο, στο συγκερκριμένο ματς σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια πριν, αλλά και μετά το τέλος του αγώνα! Τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν πριν την έναρξη της αναμέτρησης του Αχαρναϊκού με τον Άρη αρκετά μέτρα μακριά από το γήπεδο, ανάμεσα σε οπαδούς των «κιτρίνων» που κατευθύνονταν στο γήπεδο και σε 150 περίπου άτομα (σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές ήταν οπαδοί της ΑΕΚ), δυστυχώς συνεχίστηκαν και μετά το τέλος του αγώνα. 
Κόκκινο πανί για μερίδα οπαδών του Αχαρναϊκού αποτέλεσαν, τόσο ο γενικός αρχηγός Γρηγόρης Κάκαλης, όσο και ο βοηθός του Νίκου Αναστόπουλου ο Ανδρέας Σκέντζος. Αμφότεροι για το γεγονός ότι, κατά την διάρκεια του δευτέρου μέρους και προς το τέλος του αγώνα, απάντησαν με ειρωνικό ύφος στις επιθέσεις (είτε λεκτικές, είτε δεχόμενοι νερά και καφέδες) από οπαδούς των γηπεδούχων που βρίσκονταν πίσω από τον πάγκο των φιλοξενουμένων.
Έτσι, όταν ήρθε η ώρα της αποχώρησης του Άρη με το πούλμαν, τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν. Κατά την επιβίβαση των Θεσσαλονικιών και έπειτα από συνεχείς αντεγκλήσεις που υπήρχαν εκατέρωθεν, ένα μπουκάλι που εκσφενδονίστηκε από την πλευρά των οπαδών έδωσε το έναυσμα για τα… χειρότερα.
Μπορεί το μπουκάλι να μην πέτυχε ευτυχώς κάποιον στο πρόσωπο, όμως, προκάλεσε την αντίδραση των ανθρώπων του Άρη που γρήγορα έκλεισαν τις πόρτες του πούλμαν. Και κάπου εκεί έπεσαν οι πρώτες ψιλές. Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να απωθήσουν τον κόσμο του Αχαρναϊκού, με αποτέλεσμα να προκληθεί σύρραξη και τα ΜΑΤ να χτυπήσουν στο κεφάλι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι.
Επιτόπου μεταφέρθηκαν στο ιατρείο του γηπέδου, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Μολονότι οι δύο εξ αυτών ήταν λουσμένοι με αίμα, εντούτοις χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των ανθρώπων του Αχαρναϊκού αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Η αποστολή του Άρη αποχώρησε όσο πιο ταχύτατα μπορούσε, με τους ανθρώπους του ποδοσφαιρικού τμήματος να παρακολουθούν από τα παράθυρα τα όσα διαδραματίζονταν και τους ξένους κυρίως  να μένουν αποσβολωμένοι από το… θέαμα. 
Στη βαθμολογία ακολουθεί ο Απόλλων Σμύρνης που έχει την ευκαιρία να πάρει πάλι προβάδισμα με νίκη στην Ελευσίνα την Κυριακή (22/1).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ - ΑΡΗΣ 1-2 
ΟΦΗ - ΛΑΜΙΑ 1-2
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (22/1)
ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ.
ΚΑΛΛΟΝΗ – ΤΡΙΚΑΛΑ
ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ – ΑΟ ΧΑΝΙΑ
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ – ΣΠΑΡΤΗ
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ – ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

* Όλες οι αναμετρήσεις αρχίζουν στις 15:00
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 11 αγώνες)
1. Λαμία 28
2. Απόλλων Σμύρνης 27
3. Άρης 26
4. ΟΦΗ 21 -12αγ.
5. Αγροτικός Αστέρας 19 -10αγ.
6. Αχαρναϊκός 14 -12αγ.
. Σπάρτη 14
8. Πανσερραϊκός 13 -10αγ.
9. Τρίκαλα 12 -9αγ.
. Κισσαμικός 12
. Παναιγιάλειος 12
12. Πανθρακικός 11
13. Χανιά 10 -9αγ.
14. Αιγινιακός 10
15. Αναγέννηση Καρδίτσας 9 -9αγ.
16. Καλλιθέα 8
17. Πανελευσινιακός 6
. Καλλονή 6
** Ο Αχαρναϊκός έχει -2 βαθμούς.