Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών στην Πατρών - Αθηνών και στην παλιά εθνική



Πατρών Κορίνθου: Οι πρώτες εικόνες από το... άνοιγμα της εθνικής οδού! Απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών από τις 3 το μεσημέρι- ΦΩΤΟ &ΒΙΝΤΕΟ Ολονύχτια μάχη για τον απεγκλωβισμό χιλιάδων οδηγών στην Εθνική οδόΑπαγορεύεται από τις 15:00 μετά το μεσημέρι η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων σε τμήματα της Nέας Eθνικής Oδού Αθηνών-Πατρών και της Παλαιάς Eθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών, στα όρια του νομού Αχαΐας, για λόγους ασφαλείας, εξ αιτίας της κακοκαιρίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, απαγορεύεται η κυκλοφορία για οχήματα άνω των 3,5 τόνων στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Πατρών από την χιλιομετρική θέση 205,300, έως την χιλιομετρική θέση 159,630 και στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών από την χιλιομετρική θέση 60+000, έως το ύψος του κόμβου Ακταίου Ρίου Αχαΐας. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύσει έως τις 8:00 αύριο το πρωί.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ολυμπία Οδό διεξάγεται κανονικά σε όλο το μήκος της, καθώς τέθηκαν σε κανονική λειτουργία και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο ύψος μεταξύ Αιγίου και Ακράτας, όπου χθες αργά το απόγευμα τα έντονα καιρικά φαινόμενα οδήγησαν σε ακινητοποίηση αρκετών οχημάτων. 
Αυτή την ώρα 3-4 βαθμοί κατα μήκος της Ολυμπίας Οδού και από Πάτρα ως Ελευσίνα. Οι καιρικές συνθήκες είναι καλές και δεν υπάρχει κάποιο τροχαίο που να δυσχεραίνει την κίνηση. Κανονικά η κίνηση και μάλιστα με αυξημένη ροή δεδομένης της επιστροφής σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση. 
 Όλος ο μηχανισμός της Ολυμπίας Οδού βρίσκεται επί ποδός. Αλατιέρες αλατίζουν όπου χρειάζεται. Συνιστούν προσοχή και να έχουν διαθέσιμες αλυσίδες. Επίσης προτρέπουν τους οδηγούς να κάνουν κάνουν τις μετακινήσεις τους κατά προτίμηση με το φως της ημέρας και να αποφεύγουν τις νυχτερινές ώρες για κάθε ενδεχόμενο.