Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Το καθημερινό μπάνιο... βλάπτει

TO_KATHIMERO_MPAJNIO.jpgΤο καθημερινό μπάνιο... βλάπτει


Πολλοί από εμάς ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα ντους, είτε γιατί μας βοηθά να ξυπνήσουμε, είτε γιατί θέλουμε να νιώθουμε φρέσκιοι όλη μέρα. Σύμφωνα με νέα μελέτη ωστόσο, το να αρχίσουμε να το παραλείπουμε δεν είναι καθόλου κακή ιδέα, καθώς υποστηρίζει ότι μπορεί να μας κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Διαβάστε περισσότερα 

frenchwomanromanou.jpgΓιατί οι Γαλλίδες δεν παχαίνουν;


Είναι η χώρα με τα καλύτερα κρασιά, τα γευστικά τυριά, το φουά γκρα και τα φρεσκοψημένα κρουασάν. Και όμως! Οι Γαλλίδες είναι από τις πιο κομψές και λεπτές γυναίκες του κόσμου. Είναι κι αυτό ένα ακόμη... γαλλικό παράδοξο! Δυό
είναι τα μυστικά των γαλλίδων που ευθύνονται για αυτήν την επιτυχία: το μέτρο και τη κοσμοθεωρία τους. Οι περισσότερες Γαλλίδες δεν αντέχουν καν τη σκέψη του να παχύνουν.

Διαβάστε περισσότερα 

organdonatione1.jpg2χρονος δότης οργάνων χαρίζει ζωή σε 4 παιδιά



Μόλις 2 ετών ήταν ο μικρός Γιάννης, ο οποίος δυστυχώς κατέληξε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, έπειτα από τροχαίο ατύχημα μια ημέρα μετά τα δεύτερα γενέθλια του.

Διαβάστε περισσότερα 

prastic-surgery-e1.jpgΑισθητική χειρουργική: 22 εκατ. επεμβάσεις το 2015 – Ποιες είναι οι δημοφιλέστερες


Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, σχεδόν 22 εκατομμύρια αισθητικές πλαστικές επεμβάσεις έγιναν το 2015 σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας αύξηση κατά περισσότερο από ένα εκατομμύριο σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Σχεδόν οι εννέα στις δέκα επεμβάσεις (το 85,6%) έγιναν σε γυναίκες.

Διαβάστε περισσότερα 

farmadiadiktyouromanou.jpg«Η Φάρμα του Διαδικτύου» - Η βραβευμένη παιδική παράσταση στην Ευρώπη έρχεται στην Αργυρούπολη


Η Θεατρική Ομάδα Χιλιοδέντρι με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που γιορτάζεται σε πάνω από 120 χώρες ανά τον κόσμο, παρουσιάζει την «Φάρμα του Διαδικτύου» την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 μ.μ. στην Αίθουσα Μίκης Θεοδωράκης, Λεωφόρο Κύπρου 97 Αργυρούπολη, με τη στήριξη του Κέντρου Πρόληψης Ελληνικού- Αργυρούπολης.

Διαβάστε περισσότερα 

H_THERAPEIA_KATHREFTI.jpgΗ θεραπεία του καθρέφτη "ξυπνά" τους νευρώνες μετά από εγκεφαλικό επεισόδειο


Στη φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η τεχνική των νοητικών δοκιμών της κίνησης  ή «θεραπείας του καθρέφτη» που έχει αποδειχθεί ότι «επανεκπαιδεύει» τα εγκεφαλικά δίκτυα και τις κινητικές λειτουργίες, όταν αυτές έχουν υποστεί βλάβη από εγκεφαλικό επεισόδιο και εφαρμόζεται από το Φυσικοθεραπευτικό Κέντρο Αποκατάστασης «Παντελής Ι. Κυριάκης», πρόσφατα βραβευμένου με το Silver Award στα Healthcare Business Awards για το ρομποτικό χέρι ή «Χέρι της Ελπίδας».

Διαβάστε περισσότερα 


courte21.jpgΣτο «σκαμνί» βρέθηκαν γιατροί για την τοποθέτηση πινακίδων


Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκαν γιατροί που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, οι οποίοι είχαν αναρτήσει επαγγελματική επιγραφή στον όροφο του ακινήτου τους. Παρά το γεγονός ότι τελικά αθωώθηκαν, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) τονίζει για μια ακόμη φορά την ανάγκη τροποποίησης της κείμενης νομοθεσίας.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr