Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Oμιλία της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Θελερίτη στην Ολομέλεια για την 13η σύνταξη.

Δελτίο τύπου

Θέμα: Ομιλία της βουλεύτριας Θελερίτη Μαρίας στη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τον «Εθνικό Μηχανισμό Συντονισμού, Παρακολούθηση και Αξιολόγηση των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εφαρμοστικές Διατάξεις του ν. 4387/2016 (Α΄ 85) και άλλες διατάξεις».

«Απέναντι στη νεοφιλεύθερη πολιτική της Ευρώπης που περιφρονεί ανθρώπους, πρέπει να αντιπαραβάλουμε έναν αριστερό λαϊκισμό».


          Η βουλεύτρια Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ομιλίας της αναφέρθηκε στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της ψήφισης της τροπολογίας για το κοινωνικό μέρισμα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους.
   
Με αφορμή τη διαπραγμάτευση και την ψήφιση από τη σημερινή κυβέρνηση της τροπολογίας για τη  «13η σύνταξη», σημείωσε, πως τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα έπρεπε, να τοποθετηθούν απέναντι και  στις ουσιαστικές εξελίξεις, που λαμβάνουν χώρα στην Ε.Ε. και να λάβουν υπόψη τους τις δηλώσεις του Μοσχοβισί που αποκαθιστά την πραγματικότητα και έρχεται σε αντίθεση με τους πιο ακραίους κύκλους που προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα στη διαπραγμάτευση.
  …Η τροπή που πήρε η διαπραγμάτευση καθώς και οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα και για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά είναι ευθέως μήνυμα προς την τυφλή γραμμή Σόιμπλε.
Η Ευρώπη δεν μπορεί, να συνεχίσει με μία πολιτική, που διαλύει την κοινωνική συνοχή, που διαλύει τη δημοκρατία και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην επέλαση της ακροδεξιάς ρητορικής και αναζωπυρώνει τον εθνικισμό σε όλη την Ευρώπη».
Η κα. Θελερίτη  κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να μην συνταχθεί με τις πιο ακραίες φωνές στην Ευρώπη και να ψηφίσει την στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων.

Και ολοκλήρωσε την τοποθέτηση της
«.....Εμείς θα συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε και θα δίνουμε μάχες.

 Μπορεί να μην είναι όλες «ένδοξες», όπως τις αποκάλεσε η αντιπολίτευση, αλλά όμως δίνουμε μάχες και παρόλο που υποστήκαμε αυτόν τον επώδυνο συμβιβασμό, δεν διστάζουμε να έρθουμε και να στηρίξουμε μια κατηγορία πληθυσμού τους «χαμηλοσυνταξιούχους», οι οποίοι πλήττονται καθημερινά απο τις πολιτικές λιτότητας». 

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ