Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

"Αθώα" τα κορεσμένα λίπη;

logo newsletter


FattyFood.jpg Να καταρρίψει τα ερευνητικά δεδομένα και τις διατροφικές οδηγίες των τελευταίων 50 ετών ήλθε νέα νορβηγική μελέτη, η οποία υποστηρίζει ότι το διατροφικό λίπος, και πιο συγκεκριμένα τα κορεσμένα λίπη δεν βλάπτουν την υγεία.
Διαβάστε περισσότερα


Μήπως είστε εθισμένος/η στο στρες;

stressed-woman.jpg
Οι ειδικοί συμφωνούν ότι μια μικρή ποσότητα στρες τονώνει τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα και διεγείρει τον «δραστήριο» εαυτό σας. Όταν όμως η καθημερινή πίεση, σας ακολουθεί σαν σκιά παντού, τότε δεν αποκλείεται να είστε θύμα εξάρτησης. Ο «εθισμός στο στρες» αποτελεί μια από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στο λεξιλόγιο της Κλινικής Ψυχολογίας, οι αρνητικές επιδράσεις του οποίου έχουν όμως ήδη
αποδειχθεί.

Διαβάστε περισσότερα

NARCISSIST.jpgTo facebook “τροφοδοτεί” τον ναρκισσισμό


Τα social media χρησιμοποιούν οι ναρκισσιστικές προσωπικότητες για να προβάλουν τον εαυτό τους, σύμφωνα με νέα στατιστική ανάλυση 62 μελετών, που πραγματοποιήθηκαν σε 13.000 άτομα. Πιο συγκεκριμένα, τα άτομα με τάσεις ναρκισσισμού έχουν περισσότερους φίλους και followers στα social media, κάνουν πιο συχνά status update και βγάζουν πολύ συχνά selfies, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια.

Διαβάστε περισσότερα

yperets.jpgΗ πρώτη επέμβαση αφαίρεσης όγκου στο νεφρό με τη χρήση ρομποτικού υπερήχου


Την πρώτη επέμβαση ρομποτικής μερικής νεφρεκτομής με την ειδική κεφαλή  διεγχειρητικού (3D) υπερήχου, πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, από εξειδικευμένη ομάδα χειρουργών – ουρολόγων.

Διαβάστε περισσότερα

anosoets.jpgΗ καινοτομία της Ανοσο-Ογκολογίας στον καρκίνο του πνεύμονα



Η Ανοσο – Ογκολογία έχει καθιερωθεί ως ένα από τα νέα όπλα για την αντιμετώπιση του καρκίνου και ειδικότερα του καρκίνου του πνεύμονα, που είναι και ο πιο θανατηφόρος, παγκοσμίως.


Διαβάστε περισσότερα

patrasets.jpgΟ υπουργός Υγείας στην Πάτρα


Περιοδεία στην Πάτρα πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από το διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιώργο Γιαννόπουλο. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός επισκέφθηκε τα νοσοκομεία "Άγιος Ανδρέας" και Ρίου, καθώς και το Παιδιατρικό Νοσοκομείο "Καραμανδάνειο".

Διαβάστε περισσότερα

demo.iatr.ets.jpgDEMO: Ένα γυναικολογικό ιατρείο μέσα στις εγκαταστάσεις της


Με ιδιαίτερη ευαισθησία προς τις γυναίκες εργαζόμενες, η Διοίκηση της DEMO προχώρησε σε συνεργασία με Μαιευτήρα Χειρουργό – Γυναικολόγο, ο οποίος θα παρέχει, σε ειδικό χώρο εντός των εγκαταστάσεων της εταιρίας, δωρεάν υπηρεσίες σε κάθε εργαζόμενη που θα ήθελε να συζητήσει οποιοδήποτε γυναικολογικό θέμα.

Διαβάστε περισσότερα

afthesets.jpgΣτοματικές άφθες: Τι μπορεί να κρύβουν και πώς θα τις αντιμετωπίσετε



Η ενόχληση που προκαλούν οι στοματικές άφθες είναι ομολογουμένως «βασανιστική».   Και παρόλο που πρόκειται για μία «αθώα» κατάσταση, σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται να μην είναι ακριβώς αυτό.

Διαβάστε περισσότερα

asfeleia_trofivn.jpgΑσφάλεια τροφίμων: Βάλτε τους κανόνες στη... συνταγή!


Τον τρόπο για να βελτιώσουν την ασφάλεια στην κουζίνα, βρήκαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας. Με υπενθυμίσεις μέσα στη συνταγή για πλύσιμο των χεριών και για τις κατάλληλες θερμοκρασίες στο μαγείρεμα, η κουζίνα θα γίνει ένα πιο ασφαλές μέρος.

Διαβάστε περισσότερα