Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Χέρι - χέρι βαδίζουν οι δύο "συνδημότες" Ηρακλής Ξυλοκάστρου και Αστέρας Δερβενίου

10rngmau
Στο Ξυλόκαστρο, στο τοπικό ντέρμπι με τον Ηρακλή, ο Αστέρας Δερβενίου , στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικήςήρθε ισόπαλος χωρίς τέρματα σ’ έναν αγώνα που γρήγορα θα ξεχαστεί λόγω του ότι οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να προσφέρουν θέαμα και φάσεις στις δύο εστίες. 
 Εκείνο που δεν θα ξεχαστεί όμως είναι η διαιτησία του κ. Ρούσσου, που αρνήθηκε στον Αστέρα ένα καταφανέστατο πέναλτι και που φάνηκε άτολμος στο να επιβάλλει σωστά τον πειθαρχικό έλεγχο στους παίκτες. 
Ο Αστέρας “κατέβηκε” στον αγώνα, για διάφορους λόγους, με διαθέσιμους μόνο 11 παίκτες και τον αναπληρωματικό του τερματοφύλακα, αλλά έπαιξε ψυχωμένα και μυαλωμένα, και πήρε από τον φιλόδοξο αντίπαλό του το καλύτερο που μπορούσε να πάρει, σύμφωνα με τις συνθήκες, ελέω διαιτητή, του αγώνα. 

Όμορφο τελετουργικό από τους ανθρώπους του Ηρακλή κατά την έναρξη με τις δύο ομάδες να αποθέτουν τον ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα τις τραγωδίας της βραζιλιάνικης Chapecoense που συγκλόνισε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη μέσα στην εβδομάδα! Ενός λεπτού σιγή από όλο το γήπεδο και τον αρκετό κόσμο που βρέθηκε στο “Σωτήρης Αγγελόπουλος” 
A4sztwwbΟ Αστέρας ξεκίνησε με μια μεγάλη ευκαιρία, όταν στο 6’ ο Χάντης ξέφυγε από τους αμυντικούς, αλλά φτάνοντας μπροστά στον τερματοφύλακα του Ηρακλή Κουρούμαλη πλάσαρε πάνω του, με τη μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να καταλήγει κόρνερ φεύγοντας για πολύ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 
Στο 15’ο Ηρακλής έχασε τη μοναδική, όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, μεγάλη ευκαιρία του, όταν ο Μ. Καφαντάρης βρέθηκε αμαρκάριστος πλάγια αριστερά μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά το τεχνικό σουτ που επιχείρησε, έφυγε για πολύ λίγο άουτ από τη συμβολή των δοκαριών της απέναντι πλευράς. 
Tpndgbl3HntjxxegΣτο 17’ σε γύρισμα του Βυζά, ο οποίος προσέχτηκε πάρα πολύ από τους αμυντικούς του Ηρακλή, ο Χάντης και ο Πρίφτης ήταν λίγο πιο πίσω από την πορεία της μπάλας και δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν φάση. Ένα σουτ του Μ. Καφαντάρη στο 19’ μπλόκαρε εύκολα ο Παναγιωτόπουλος, καθώς και ένα σουτ του Τάφα που βρέθηκε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή στον άξονα, μετά από συνδυασμό τριών συμπαικτών του, έφυγε πάνω από οριζόντιο δοκάρι.
Στο 27’ σε κτύπημα κόρνερ του Αστέρα, ο Φωλιάς αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να παρέμβει στην πορεία της μπάλας και ο τερματοφύλακας Κουρούμαλης μπλόκαρε ανακουφισμένος. Στο 42΄ο Τάφα ανατράπηκε καθαρά πλάγια μέσα στη μεγάλη περιοχή του Ηρακλή και ο διαιτητής κ. Ρούσσος υπέδειξε φάουλ πάνω στη γραμμή της περιοχής, βρίσκοντας έτσι την εύκολη
Vavvdyxn
 για αυτόν λύση και αδικώντας κατάφορα τον Αστέρα, ξεσηκώνοντας τους παίκτες, παράγοντες και τους φίλους του. Μάλιστα η υπόδειξή του, με το χέρι να δείχνει κάτω και προς το σημείο του πέναλτι, ξεγέλασε πάρα πολλούς. Ο Αντωνόπουλος που εκτέλεσε το φάουλ, έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 
Vavvdyxn
 Το β’ μέρος κύλισε στον ίδιο ρυθμό, με τον Ηρακλή να φαίνεται ότι προσπαθεί περισσότερο αλλά χωρίς ουσία, μιας και η αμυντική διάταξη του Αστέρα ήταν απροσπέλαστη. Ο Ηρακλής είχε μια δυο καλές στιγμές με τον Νιάρο, που δεν σούταρε όταν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση από τ΄ αριστερά μέσα στην περιοχή, αλλά προτίμησε να γυρίσει τη μπάλα προς τους συμπαίκτες του που κόπηκαν και με τον Α. Πιλιαφά που έστειλε τη μπάλα για λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι σε ένα φάουλ από εξαιρετική θέση στον άξονα. 
Z0jvkbsy
UingtmmfΟι άλλες όποιες φάσεις δημιουργήθηκαν από πλευράς του ήταν από στημένες μπάλες, όπου οι αμυντικοί του Αστέρα κατά κανόνα κέρδιζαν τους αντιπάλους τους. Ο Αστέρας έχει να επιδείξει μια κεφαλιά του Βασιλάρη σε φάουλ του Φωλιά, που έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι της απέναντι πλευράς και μια κακή έμπνευση του Φωλιά που αν και βρέθηκε μόνος του στο ύψος της περιοχής απέναντι από τον τερματοφύλακα Κουρούμαλη, προτίμησε να σιγουρέψει το τέρμα, δίνοντας όμως πάσα στον ευρισκόμενο σε θέση οφσάιντ Χάντη.
 Συμπερασματικά και τηρουμένων των αναλογιών, ο Αστέρας έφυγε από το Ξυλόκαστρο μάλλον ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και με την πεποίθηση ότι οι πολύτιμες εμπειρίες που αποκτούν συνεχώς οι νεαροί παίκτες του (έπαιξε για άλλη μια φορά με τέσσερες παίκτες κάτω των 20 ετών και με δύο 22ρηδες) θα αποδώσουν στο μέλλον. 
Bwyhlxtc Ο διαιτητής κ. Ρούσσος δεν πέτυχε στο έργο του. Μοίρασε πολλές κίτρινες κάρτες, δίστασε να αποβάλλει όμως εκείνους που συνέχισαν να παίζουν απερίσκεπτα (πχ Αλούσι) και δεν έδωσε το πέναλτι στον Αστέρα που θα διαμόρφωνε, ενδεχόμενα, άλλες συνθήκες στον αγώνα. Ο βοηθός του κ. Ν. Τριαντάφυλλος ήταν αλάνθαστος, ενώ ο έτερος κ. Μπούμπας έκανε μερικά επουσιώδη λάθη. 
 ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ : Η. Κουρούμαλης, Μαστρογιαννόπουλος, Γ. Καφαντάρης, Γ. Κουρούμαλης, Ρούτσης, Κακογιάννης, Αλούσι, Α. Πιλιαφάς, Καλύβας (75′ Παπαδημητρίου), Μ. Καφαντάρης, Λέπουρι (55′ Νιάρρος). ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ : Παναγιωτόπουλος, Κουτρούλης, Ψαρρός, Μετεβελής, Βασιλάρης, Τάφα, Φωλιάς, Αντωνόπουλος, Πρίφτης, Χάντης, Βυζάς. 
  Στα παραλειπόμενα του αγώνα ήταν η εξαιρετική πρωτοβουλία του Ηρακλή με το πανό που υπήρχε στο γήπεδο για την αδικοχαμένη στο αεροπορική δυστύχημα βραζιλιάνικη ομάδα της Σαπεκοένσε και η εντυπωσιακή είσοδος των δύο ομάδων μαζί με τα παιδιά της Ακαδημίας του Ηρακλή.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr