Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Επίσκεψη των κ.κ. Ελ. Τσαλδάρη και Κων. Μπότσιου στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για τη αξιοποίηση της οικίας του Π. Τσαλδάρη

Αποτέλεσμα εικόνας για οικίας του Π. Τσαλδάρη στο Καμάρι.
Το Δημαρχείο και το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο επισκέφθηκαν χθες η κα Ελένη Τσαλδάρη, Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων και απόγονος του συντοπίτη μας αείμνηστου πολιτικού και Πρωθυπουργού Παναγή Τσαλδάρη και η κα Κων/να Μπότσιου, Αναπλ. Καθηγήτρια  στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», προκειμένου να συζητήσουν από κοινού τις δυνατότητες αξιοποίησης από το Δήμο της οικίας του Π. Τσαλδάρη στο Καμάρι.
Εμφάνιση ΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΤΣΑΛΔΑΡΗ-ΜΠΟΤΣΙΟΥ.jpgΣτη συνάντηση συζητήθηκαν οι δυνατότητες ανάπλασης και συντήρησης της οικίας και του περιβάλλοντος χώρου της, οι πιθανές πηγές χρηματοδότησης του έργου, καθώς και οι προοπτικές αξιοποίησής του με ζωτικές δραστηριότητες. Στην κατεύθυνση αυτή θα αναπτυχθούν οι κατάλληλες συνεργασίες με πανεπιστημιακούς και ερευνητικούς φορείς. 
Στο πεδίο αυτό, αλλά και στο σύνολο των απαιτούμενων ενεργειών, οι κ.κ. Μπότσιου και Τσαλδάρη, δήλωσαν ότι θα προσφέρουν την αμέριστη  υποστήριξή τους, ενώ παράλληλα συνεχάρησαν θερμά το Δήμαρχο για τη δυναμική πρωτοβουλία αξιοποίησης και επαναφοράς σε χρήση ενός πραγματικά ιστορικού τοπικού μνημείου.
Ο Δήμαρχος τις ευχαρίστησε θερμά για το ενδιαφέρον και τη στήριξή τους και διαβεβαίωσε για την άμεση ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων ενεργειών προπαρασκευής από τις Υπηρεσίες του Δήμου, ούτως ώστε σύντομα να είμαστε σε θέση να εργαστούμε για την ουσιαστική αξιοποίηση του χώρου και τη στοχευμένη ανάπτυξη δραστηριοτήτων σε αυτόν.