Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Ούτε στη Λάρισα δεν είδε τον Αυγερινό ο Παναθηναϊκός , (Χ)άθηκε στον κάμπο, στο -9 από τον Ολυμπιακό

ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 0-0
Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός δεν είχε το... μισό γκολ, με αποτέλεσμα να «κολλήσει» στο εκτός έδρας 0-0 με τη Λάρισα,  έπειτα από κακή εμφάνιση. Σε ένα παιχνίδι όπου κυριάρχησαν από τα πρώτα δευτερόλεπτα τα νεύρα, οι δυνατές μονομαχίες, τα δεκάδες λάθη και οι αμέτρητες διακοπές, οι «πράσινοι» άφησαν δύο πολύτιμους βαθμούς στον θεσσαλικό κάμπο, που τους φέρνουν ισόβαθμους με την Ξάνθη στη 2η θέση και  απέχουν πλέον εννέα βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Απέναντι στον ΠΑΟΚ στο «Απ. Νικολαϊδης» και στον Ατρόμητο στο Περιστέρι, οι «πράσινοι» είχαν-τουλάχιστον-την ουσία, δηλαδή το ένα νικητήριο γκολ. Απόψε στο AEL FC Arena δεν παρουσίασαν τίποτα και η Λάρισα θα ήταν αυτή που θα άξιζε της νίκης, στο τέλος της βραδιάς.
Και μέσα στην κάκιστη εμφάνιση της αθηναϊκής ομάδας, ήρθε και η αδικαιολόγητη ενέργεια του Κάρλος Ζέκα να χτυπήσει εκτός φάσης τον Αναστασόπουλο στο 81', έπειτα από λογομαχία, με τον διαιτητή να δείχνει απευθείας την κόκκινη κάρτα στον αρχηγό του Παναθηναϊκού (είχε κίτρινη από το 59'), που αποχώρησε αδιαμαρτύρητα και με σκυμμένο κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο.
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έπεσαν στην... παγίδα των γηπεδούχων, δυναμικό παιχνίδι που έφερε νεύρα, πολλά νεύρα. Η αντίδραση του Μάρκους Μπεργκ μόλις στο 8ο λεπτό (κλωτσιά στον Ναζλίδη) πέρα για πέρα ενδεικτική. Ο Σουηδός δευτερόλεπτα πριν είχε δεχθεί σκληρό μαρκάρισμα, δεν συγκράτησε τα νεύρα του, έχασε την συγκέντρωσή του με αποτέλεσμα να φανεί ελάχιστα.
Mέσα στον τσακωμό που ακολούθησε, ο Μονιάκης χαστούκισε τον Μπεργκ, όμως ο διαιτητής Παπαδόπουλος, που ήταν στο ένα μέτρο, δεν είδε την ενέργεια του μέσου της ΑΕΛ
Το 4-4-2 που επέλεξε ο Ουζουνίδης, δεν απέδωσε παραγωγικό παιχνίδι σε κανένα σημείο του αγώνα. Οι Μπουμάλ και Εμποκού, στα άκρα της μεσαίας γραμμής, ήταν αρνητικοί, το ίδιο και ο Βιγιαφάνες, στο πλευρό του Μπεργκ. Κι έτσι έμεναν οι κεντρικοί χαφ, Ζέκα και Μαρινάκης να προσπαθούν τόσο επιτελικά, όσο και επιθετικά.
Ο Ουζουνίδης με ελάχιστες επιλογές στον πάγκο, στο μεσοεπιθετικό παιχνίδι, άρχισε στο 2ο ημίχρονο τις αλλαγές, μπας και βρει λύσεις. «Μπες μέσα και δώσε ενέργεια» ήταν η εντολή στον Παναγιώτη Βλαχοδήμο, πριν αντικαταστήσει τον Μπουμάλ. Φευ. Ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε ενέργεια ούτε από τον νεαρό, ούτε από τον έμπειρο Λέτο και στο τέλος, μένοντας και με 10 παίκτες, κινδύνευσε και με ήττα.
Επειτα από ένα αγωνιστικό μαρτύριο στο πρώτο ημίχρονο, η Λάρισα προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο στο 2ο. Δημιούργησε δύο φάσεις (51' σουτ Ντέλετιτς, 54' κεφαλιά Ντοντό), αλλά προοδευτικά ο ρυθμός έπεσε ξανά.
Κάποια στιγμή, στο 72ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός είχε 41 λάθη, και μετά την αποβολή του Ζέκα, οι γηπεδούχοι πολιόρκησαν την «πράσινη» εστία.
Η πολύ μεγάλη φάση δεν ήρθε, αντίθετα στο 90+1' ο Παναθηναϊκός πήγε να «κλέψει» το τρίποντο, αλλά ο Ξενοδόχοφ αντέδρασε σωστά στο σουτ από τον Μπεργκ.
ΛΑΡΙΣΑ (Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Γκόλιας (87' Λαμπρόπουλος), Φάρκας, Μονιάκης, Αναστασόπουλος (83' Ποτουρίδης), Φατιόν, Ιλάριο, Καπός (75' Γιοβάνοβιτς), Ναζλίδης, Ντέλετιτς.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Μολέντο, Κουτρουμπής, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Ζέκα, Μαρινάκης, Βιγιαφάνες (85' Μέστο), Εμποκού (65΄ Λέτο), Μπουμάλ (58' Π. Βλαχοδήμος), Μπεργκ