Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Το DNA «γράφει» πότε και πόσα παιδιά θα κάνουμε;

logo newsletter


en.dr.ets.jpgΈπαθε οξεία ηπατίτιδα από τα ενεργειακά ποτά


Ένας  50χρονος άνδρας εισήχθη στο τμήμα επειγόντων περιστατικών με οξεία ηπατίτιδα, πιθανότατα λόγω της βαριάς κατανάλωσης ενεργειακών ποτών, αποκαλύπτουν οι γιατροί στο περιοδικό BMJ Case Reports.

Διαβάστε περισσότερα 

skoliosi.jpgΠού οφείλεται η σκολίωση;


Οι δύο συνηθέστερες παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης στην εφηβική ηλικία, η κύφωση και η σκολίωση, εξακολουθούν να αποτελούν άγνωστο πεδίο για τους επιστήμονες, καθώς τα αίτιά τους παραμένουν, σε μεγάλο βαθμό, άγνωστα.

Διαβάστε περισσότερα 

dna.ets.jpgΤο DNA «γράφει» πότε και πόσα παιδιά θα κάνουμε;


Το  DNA σας μπορεί να επηρεάσει την ηλικία που θα γίνετε για πρώτη φορά γονιός αλλά και τον αριθμό των παιδιών που θα κάνετε στη ζωή σας, σύμφωνα με  νέα μελέτη. Δεθνής ομάδα, που αποτελείται από περισσότερους από 250 επιστήμονες, αναφέρει  ότι έχει εντοπίσει 12 περιοχές του DNA που σχετίζονται με την ηλικία του πρώτου τοκετού και το συνολικό μέγεθος της οικογένειας.

Διαβάστε περισσότερα 

oneeggaday.jpgΈνα αυγό την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα


Η πρωτεΐνη και τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν τα αυγά φαίνεται ότι προστατεύουν από την εμφάνιση εγκεφαλικού επεισοδίου. Όπως έδειξε πρόσφατη μετα-ανάλυση, ένα αυγό την ημέρα μειώνει τον σχετικό κίνδυνο κατά 12%.

Διαβάστε περισσότερα 

stestogia.jpgΚαι στα ιδιωτικά φαρμακεία τα ψυχιατρικά και νευρολογικά φάρμακα για τους ανασφάλιστους


Με υπουργική απόφαση ξεκινά άμεσα και στα ιδιωτικά φαρμακεία η διάθεση των ψυχιατρικών και νευρολογικών φαρμάκων, για τους ανασφάλιστους που δικαιούνται την προμήθειά τους με μηδενική συμμετοχή.

Διαβάστε περισσότερα 

exom.ets.jpgΕξομοιωτής μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία»


Με έναν εξομοιωτή μαγνητικού τομογράφου εξοπλίστηκε το Νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία», με στόχο την ψυχολογική προετοιμασία των μικρών ασθενών και τελικά την αποφυγή της αναισθησίας, κατά τη διάρκεια της πραγματικής εξέτασης.

Διαβάστε περισσότερα 

psf.ets.jpg26ο Συνέδριο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών


Οι φυσικοθεραπευτές της χώρας μας πραγματοποιούν το κορυφαίο, ετήσιο, επιστημονικό τους συνέδριο, στις 25 – 27 Νοεμβρίου 2016, καλύπτοντας όλο το φάσμα των προβλημάτων της υγείας του σύγχρονου ανθρώπου.

Διαβάστε περισσότερα 
gnlamias.ets.jpg

«Βρέθηκαν» αναισθησιολόγοι για το ΓΝ Λαμίας


Συνάντηση των τοπικών φορέων με αντικείμενο τα χρονίζοντα προβλήματα του ΓΝ Λαμίας, πραγματοποιήθηκε δύο μέρες μετά την απόφαση της Διοίκησης του νοσοκομείου να αναστείλει επ’ αόριστον τη λειτουργία των χειρουργείων, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.

Διαβάστε περισσότερα