Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Μέτρα φύλαξης-προστασίας φυτωριακών μονάδων του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016, στις 12:00μμ., πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, σύσκεψη για την λήψη επιπρόσθετων μέτρων φύλαξης των φυτωριακών μονάδων του Δήμου.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος από το Δήμο, ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος και ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Κάσσιος, από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου, ο Διοικητής κ. Παναγιώτης Γκιούλης και ο Υποδιοικητής κ. Κων/νος Ασημακόπουλος, από το Δασαρχείο Ξυλοκάστρου ο δασολόγος κ. Περικλής Μενούνος, και από το Σύλλογο Φυτωριούχων ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Δημόπουλος και το μέλος κ. Χαράλαμπος Διαμαντόπουλος.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα παρουσιάστηκε ξανά το φαινόμενο της κλοπής φυτωρίων, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία στους φυτωριούχους της περιοχής μας. Για να μην υπάρξει εξάπλωση του φαινομένου και να σταματήσουν οι κλοπές φυτωρίων, θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα  φύλαξης τους.
Στη συζήτηση που ακολούθησε αποφασίστηκε η συνεργασία όλων των φορέων (Δήμου, Αστυνομίας, Δασαρχείου και Συλλόγου Φυτωριούχων) έτσι ώστε εντατικοποιηθούν τα μέτρα προστασίας των φυτωριακών μονάδων και να αποφευχθεί η επανάληψη τέτοιων φαινομένων.