Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Δεν θα μας φταίει ο Τραμπ αλλά ο κακός μας εαυτός!

trump.jpg
Πολλοί είναι αυτοί που θα σπεύσουν  να βγάλουν συμπεράσματα από τη νίκη Τραμπ σε σχέση με τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας και τα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ως νοτιοανατολικότερο σύνορο της Ευρώπης (μαζί με την Κύπρο).
Ότι και να γίνει, όποια και να είναι η φοβία, η ουσία είναι πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να
υπερασπίζονται τα δικά τους συμφέροντα, όπως καλά κάνουν πάντα.
Το ζητούμενο είναι αν η Ελλάδα θα υπερασπιστεί κάποτε το δικό της καλό. Μια Ελλάδα φτωχή, μίζερη, υπόδουλη και διχασμένη, θα είναι πάντα μαριονέτα των ξένων και εγχώριων συμφερόντων και θα ετεροπροσδιορίζεται.
Μετά από τόσα χρόνια Μνημονίου, μυαλό δεν βάζουμε. Συνεχίζουμε να αναζητούμε εξωτερικούς εχθρούς για να δικαιολογήσουμε τη δική μας ανεπάρκεια. Χτες μας έφταιγαν οι «νταβατζήδες», προχτές η Τρόικα και παραπροχτές κάτι άλλο. Σήμερα και αύριο θα τα φορτώσουμε όλα στον Τραμπ. Ήδη οι ντόπιοι δηθενιστές σοσιαλδημοκράτες, δήλωσαν πως είναι ένα χτύπημα για τις ελευθερίες των πολιτών η εκλογή του «ρατσιστή» Τραμπ. – ενώ είναι ok με τα μνημόνια που υπογράφουν. Μετάφραση: όλες τις φορές που οι Έλληνες πολίτες αγανακτούν για το στοίβαγμα μεταναστών στα νησιά και για την καταστροφή της οικονομίας τους λόγω διαφθοράς και γραφειοκρατίας, θα φταίει ο Ντόναλντ Τραμπ.
Ας συνέλθουμε λοιπόν. Και ας παραδειγματιστούμε από αυτά που συμβαίνουν στις άλλες χώρες. Να κοιτάξουμε επιτέλους τα δικά μας συμφέροντα, ενωμένοι! Μόνο μία ισχυρή Ελλάδα, μπορεί να διεκδικήσει και να κερδίσει τη θέση που της αξίζει, στον παγκόσμιο χάρτη. Και αυτή η Ελλάδα έχει όλα τα φυσικά χαρίσματα για να γίνει αξιόπιστη δύναμη και πάλι, οι εμπνευσμένοι πολιτικοί αρχηγοί της λείπουν…
«Ο Κεντροδεξιός»