Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Φιλοδωρήματα οι νέες συντάξεις Κατρούγκαλου!!!


Γράφει ο
Βασίλης Οικονόμου
Η κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2017 επιβεβαιώνει τις προβλέψεις μας για περαιτέρω μείωση του εισοδήματος των συνταξιούχων και των εργαζομένων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Προβλέπουν, λοιπόν, οι «τεχνοκράτες» της κυβέρνησης 2,5 δις επιβαρύνσεων για τις τσέπες των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων. Είναι 1,5 δις. περικοπές κοινωνικών δαπανών και 1 δις. επιβαρύνσεις λόγω νέων αυξήσεων των ασφαλιστικών εισφορών. Αυτές οι επιβαρύνσεις είναι πέρα των 2,5 δις φόρων που θα επιβαρύνουν περαιτέρω την ελληνική κοινωνία.


Η δική μας πρόβλεψη είναι η εξής: μέχρι την κατάθεση του τελικού σχεδίου και την ψήφιση του προϋπολογισμού το Νοέμβριο, οι επιβαρύνσεις και οι περικοπές θα ξεπεράσουν τα 3 δις!! Δηλαδή ό,τι ακριβώς λέγαμε από τον Αύγουστο σε επανειλημμένες  δημόσιες παρεμβάσεις μας. Δυστυχώς, όμως, δε θα σταματήσουν εκεί. Από την 1ηΙανουαρίου 2017 και με αφορμή της «λειτουργία» του ΕΦΚΑ, του νέου φαραωνικού ασφαλιστικού Ταμείου και των κρυφών αλλά υπαρκτών ελλειμμάτων του (λόγω των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων), θα κληθεί πολύ σύντομα ο κ. Τσίπρας και η παρέα του να απαντήσουν στα ερωτήματα που του θέτουν οι νέοι «σύντροφοι» του ΔΝΤ, δηλαδή στα αιτήματα για νέες μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού (εκτός των εργασιακών) για να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση.
Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα οι κουτοπονηριές δεν έχουν «πολύ πέραση» και το ειδύλλιο της νέας μνημονιακής άνοιξης που ζει, μάλλον θα αποκτήσει πολλά σύννεφα, ειδικά όταν ο κόφτης που καραδοκεί εμφανιστεί καθώς δε θα φτάνουν οι νέες περικοπές για το 2017 που προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Οι μέχρι τώρα περικοπές που καταγράφονται είναι τα 600 εκατ. από το ΕΚΑΣ, τα 350 εκατ. για τις επικουρικές συντάξεις (θα μιλάμε πλέον για τη «ρήτρα μηδενικής σύνταξης»!!), τα 60 εκατ. από τις συντάξεις χηρείας και τα 200 εκατ. για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Είναι κάποιες από τις νέες περικοπές που θα ψηφίσουν σε λίγες ημέρες οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και δε θα είναι τίποτα μπροστά στις περικοπές που θα φέρει πολύ σύντομα ο κόφτης που έχουν ήδη ψηφίσει οι ίδιοι. Εκεί θα μιλάμε για την πλήρη σφαγή των συνταξιούχων. Αλλά γι’ αυτό το κεφάλαιο θα μιλήσουμε λεπτομερώς, μόλις μας καταθέσει ο κ. Κατρούγκαλος και οι Ιρλανδοί σύμβουλοί του το σχέδιο της ενοποίησης των ασφαλιστικών Ταμείων, όπως ο ίδιος το οραματίστηκε και το ψήφισε. Εκεί θα μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του…
Capital.gr