Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

"Αυτοκτονία" του Αστέρα Δερβενίου στον Άσσο - Μπορόυσε να φύγει με τρίποντο έφυγε όμως... ισόπαλος 5 - 5

D0l2c4jz
Ιδανικός αυτόχειρας ο Αστέρας Δερβενίου , αφού κατάφερε να επιστρέψει από το 1 – 3 και να προηγηθεί με 5 – 3, δέχτηκε δύο τέρματα στα τελευταία πέντε λεπτά και τελικά ήρθε ισόπαλος με σκορ 5 – 5 στον Άσσο με τον τοπικό Ολυμπιακό. 

M4ct8nzg Η άμυνα του Αστέρα, μηδενός εξαιρουμένου, η οποία ήταν το δυνατό του χαρτί σε όλες τις προηγούμενες αγωνιστικές, βρέθηκε σε πολύ άσχημη μέρα και έτσι ο επιθετικός οίστρος του Χρήστου Βυζά, ο οποίος πέτυχε τρία τέρματα και ετοίμασε ένα τέταρτο, δεν είχε αποτέλεσμα. 
GnjfjzvzΌταν μια ομάδα πετυχαίνει εκτός έδρας πέντε τέρματα, το λιγότερο που θεωρείται είναι μη σοβαρή, αν δεν φύγει από το γήπεδο με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Και ο Αστέρας ήταν στον Άσσο επιπόλαιος και αναξιόπιστος. 
 Ο Αστέρας ξεκίνησε τον αγώνα με τέρμα που πέτυχε στο 2’ ο Βυζάς, όταν με ατομική ενέργεια μπήκε από δεξιά στην περιοχή και πλάσαρε στην απέναντι γωνία τον τερματοφύλακα Πανούση του Ολυμπιακού. Στο 6’ ο Ρουσίτα του Ολυμπιακού ξέφυγε από τα δεξιά, αλλά πλάσαρε για πολύ λίγο έξω από το απέναντι δοκάρι της εστίας του Αστέρα. 
D1pvairdΣτο 8’ ο Τάφα παραχώρησε ένα ανόητο φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Αστέρα και ο Δ. Ραπουσάι, περνώντας τη μπάλα πάνω από το τείχος των αμυντικών, ισοφάρισε σε 1 – 1. 
 Ο Αστέρας προσπαθούσε να επιβάλλει τον ρυθμό του κυνηγώντας ένα δεύτερο τέρμα, αλλά οι του Ολυμπιακού όταν κέρδιζαν τις μπάλες κοντά στην περιοχή τους με τις μακρινές πάσες προς τους επιθετικούς τους έφερναν αναστάτωση στην ασταθή άμυνα του Αστέρα που έπαιζε μεν ψηλά, αλλά ασυντόνιστα. 
Ihgouvyq 
Στο 18’ ο Αστέρας έχασε διπλή ευκαιρία, όταν σε σέντρα του Βυζά, πρώτα ο αφύλακτος Μεντής από τη μικρή περιοχή με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα Πανούση και στη συνέχεια, στην ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα, ο Φωλιάς με σουτ έκανε το ίδιο. 
Στο 24’ οι του Αστέρα ζήτησαν πέναλτι σε σπρώξιμο του Βασιλάρη μέσα στην περιοχή σε κτύπημα κόρνερ. 
M6gjqzqjΣτο 36’ ο Παππάς, γυρίζοντας απρόσεκτα τη μπάλα με κεφαλιά προς τον τερματοφύλακά του Παναγιωτόπουλο, παραχώρησε κόρνερ από το οποίο προήλθε το δεύτερο τέρμα του Ολυμπιακού. Ο Μακρόπουλος κτύπησε το κόρνερ και ο Μπ. Ραπουσάι στη μικρή περιοχή κέρδισε στον αέρα Μετεβελή και Παναγιωτόπουλο για το 2 – 1. Και σαν να μην έφτανε αυτή η ψυχρολουσία, στο 43’ ο Ρουσίτα κερδίζοντας τις μονομαχίες από Μαγγίνα και Μετεβελή πέτυχε το 3 – 1, πλασάροντας τον Παναγιωτόπουλο. 
Db7fcus4 Στο β΄ μέρος ο Αστέρας ξεκίνησε με αλλαγή σχήματος με τον Βασιλάρη σέντερ-φορ , τον Μεντή οπισθοχωρημένο σαν στόπερ και τους Κουτρούλη και Δημόπουλο, που εισήλθε στη θέση του Τάφα, σαν κεντρώους. 
1apbw66yΤο σχήμα αυτό απέδωσε πολύ γρήγορα και στο 50’ ο Βυζάς με διπλή προσπάθεια, μέσα από τη μεγάλη περιοχή, πέτυχε το 3 – 2. Ακολούθησε το 3 – 3 στο 54’ σε κεφαλιά του, ανενόχλητου από τους αμυντικούς, Μαγγίνα σε κόρνερ του Μετεβελή. 
Kd03fzchΟ Αστέρας ήταν κυρίαρχος πλέον του αγώνα και στο 72’ σε μακρινή πάσα ο Βασιλάρης έφυγε μόνος του, αλλά καθυστέρησε και κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Θεοδώρου. Σε νέα μακρινή πάσα από την άμυνα του Αστέρα και κακή εκτίμηση των κεντρικών αμυντικών του Ολυμπιακού στο 76’, ο Βυζάς τους ξέφυγε και φτάνοντας απέναντι στον Πανούση σερβίρισε έτοιμο τέρμα στον ακολουθούντα Βασιλάρη, για το 3 – 4. 
 Ο Ολυμπιακός αναδιάταξε και αυτός το σχήμα και μάλιστα μετά το 80’ όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μετεβελής, μετέφερε πολλούς παίκτες στην επίθεσή του κυνηγώντας την ισοφάριση. Έτσι βρήκε ευκαιρία ο Αστέρας στην αντεπίθεση να πετύχει στο 85’ και πέμπτο τέρμα, το τρίο του Βυζά, που δέχτηκε πάσα του Χάντη, ο οποίος είχε ξεφύγει από τους αντιπάλους του και πρόλαβε να πασάρει πριν πέσει στο έδαφος. 
3lmozkyc
Ακολούθησαν δύο άλλες ευκαιρίες του Αστέρα και πάλι με τον Βυζά, που στο 87’ σούταρε πάνω στα πόδια του Πανούση και στο 88’ με ψαλιδάκι δεν ξεγέλασε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. 
Στο 89’ οι Παππάς και Μαγγίνας δεν συνεννοήθηκαν και έτσι ο Μαυρονάσιος βρέθηκε από τ’ αριστερά απέναντι στον Παναγιωτόπουλο, ο οποίος τον ανέτρεψε. Το πέναλτι το κτύπησε εύστοχα ο Μπ. Ραπουσάι για το 4 – 5. 
M1uc2jio
Στο 90’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Νικολάου του Ολυμπιακού και στο 94’ άλλη μια κακή συνεννόηση των Παππά, Μαγγίνα και Παναγιωτόπουλου έδωσε την ευκαιρία στον Μαυρονάσιο να χωθεί ανάμεσά τους και με κοντινή κεφαλιά να πετύχει το 5 – 5. 
 Ο διαιτητής κ. Σεφέρης μοίρασε πολλές κίτρινες κάρτες και τα σφυρίγματά του δεν απέδωσαν την απαιτούμενη ισονομία, ευνοώντας τους γηπεδούχους κυρίως στο α΄ μέρος. Οι βοηθοί του κ.κ. Γκότσης και Παπαδημητρίου δεν απασχόλησαν με τις υποδείξεις τους. 
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ: Πανούσης, Μάλλιος (51’ Μαυρονάσιος), Αυγερινός, Θεοδώρου, Νικολάου, Τσαμασλίδης, Μακρόπουλος (83’ Τοψίδης), Ραπουσάι Μπ., Ρουσίτα, Μπεχάρι (74’ Σωτηρόπουλος), Ραπουσάι Δ. 
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Παναγιωτόπουλος, Παππάς, Μετεβελής, Μαγγίνας, Βασιλάρης, Μεντής, Φωλιάς, Τάφα (46’ Δημόπουλος), Κουτρούλης, Χάντης (90’ Παπαμεντζελόπουλος), Βυζάς.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr