Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

H Φάβα Φενεού στο Μητρώο των Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων της Ευρωπαικής Ενωσης.

Η ΦΑΒΑ ΦΕΝΕΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΝΔΕΙΞΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Προστασίας Γεωγραφικής Ένδειξης για τη Φάβα Φενεού στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε., Φίλ Χόγκαν, η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, Μάρκος Μπόλαρης, Χαράλαμπος Κασίμης κ.ά., οι τρεις βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, Μαρία Θελερίτη και Γιώργος Τσόγκας, καθώς και εκπροσώποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγών της περιοχής, που καλλιεργούν και τυποποιούν το προϊόν στο Φενεό και τη Στυμφαλία.
Η παρουσίαση του Πιστοποιητικού έρχεται σε συνέχεια της έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της αίτησης καταχώρισης του ελληνικού προϊόντος «Φάβα Φενεού» στο μητρώο των προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΓΕ).
Η πιστοποίηση της Φάβας Φενεού αποτελεί μία πολύ θετική εξέλιξη για τον αγροτικό τομέατης περιοχής μας, καθώς με αυτόν τον τρόπο αναγνωρίζεται και προωθείται ακόμη ένα σημαντικό τοπικό προϊόν της Κορινθίας. Σε αυτή την κατεύθυνση εργάστηκαν μεθοδικά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Δήμο Σικυωνίων και τις υπηρεσίες του.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ












Kόρινθος, 7 Οκτωβρίου 2016
Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας