Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Πρώτο (ΟΝΝΕΔίτικο) δείγμα, θετικόν - Περιοδεία Μητσοτάκη στην Ελευσίνα

Πρώτο (ΟΝΝΕΔίτικο) δείγμα, θετικόν
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατέγραψε χθες την πρώτη ευρεία εσωκομματική νίκη, στο «γήπεδο» της ΟΝΝΕΔ, και πλέον κοιτάει... δυτικά.
Στη δυτική Αθήνα δηλαδή, και συγκεκριμένα στην Ελευσίνα, την οποία και αναμένεται να επισκεφτεί σήμερα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση να προσεγγίσει τα πλέον λαϊκά στρώματα και να ακυρώσει στην πράξη το αφήγημα του Πρωθυπουργού ότι παραμένει ο υποστηρικτής των μη προνομιούχων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Ελευσίνα, θα συναντήσει  στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους φορέων.Παράλληλα θα επισκεφτεί τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ), την έκθεση «Βιομηχανική Ελευσίνα. Άνθρωποι και εργοστάσια», αλλά και τον αρχαιολογικό χώρο.

Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης – χωρίς να ακυρώνει το μεταρρυθμιστικό μήνυμα της πολιτικής του παρουσίας – υπογραμμίζει σε κάθε ευκαιρία ότι είναι το δικό του σχέδιο για έξοδο από την κρίση που θα προσελκύσει επενδύσεις και, συνεπώς, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και εισόδημα για όλα τα κοινωνικά στρώματα.
Ως προς την ΟΝΝΕΔ, η χθεσινή καθαρή επικράτηση του Κώστα Δέρβου συνιστά, εκ των πραγμάτων, μία καθαρή επικράτηση της ηγετικής ομάδας αλλά, παράλληλα, και την αναγκαία επανεκκίνηση της γαλάζιας νεολαίας, που συνιστά κρίσιμο παράγοντα στην εκλογική προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι μόνον ότι ο Κ. Δέρβος επικράτησε με ένα πολύ υψηλό ποσοστό, 75,84%, ή ότι – για πρώτη φορά – η καταμέτρηση στις κάλπες ήταν... ανοικτή αλλά ότι αυτή η εικόνα διαμορφώθηκε, εν πολλοίς, και από τις συνεννοήσεις – συμπράξεις που επιτεύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα, δείχνοντας ότι η νέα ηγετική ομάδα της Πειραιώς αποκτά δυναμική ενσωμάτωσης και δυνάμεων που μέχρι πρότινος κρατούσαν αποστάσεις. Εξέλιξη, φυσικά, που συνδέεται με την αύξηση της αποδοχής του κ. Μητσοτάκη και την ενίσχυση της εκτίμησης ότι θα είναι ο βέβαιος μελλοντικός πρωθυπουργός.