Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Να επιδείξει έμπρακτη μετάνοια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποσύροντας το νόμο Παππά!



19.10.2016


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να επιδείξει έμπρακτη μετάνοια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποσύροντας το νόμο Παππά!

Συμβουλεύουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθήσει το καλό παράδειγμα του νομικού συμβούλου που είχε επιλέξει στην περίπτωση του διαγωνισμού των καναλιών και να επιδείξει «έμπρακτη μετάνοια»* αποσύροντας το νόμο Παππά και να συνεργαστεί με την αντιπολίτευση για τη δημιουργία ενός πραγματικά ανεξάρτητου και αντικειμενικού Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο να αναλάβει να διαμορφώσει ένα όντως νόμιμο, ποιοτικό και πλουραλιστικό τηλεοπτικό τοπίο.

Κανένας περιορισμός στον αριθμό των αδειών, ένα ικανό τέλος χρήσης συχνοτήτων που να καταβάλλεται ετησίως από κάθε κανάλι, προδιαγραφές που να εξασφαλίζουν ένα ελάχιστο ποιοτικού προγράμματος από την πλευρά των καναλιών, οι οποίες να αποφασιστούν από κοινού με την αντιπολίτευση (και αφού εκφέρουν γνώμη και οι τηλεοπτικοί σταθμοί), αυστηρός έλεγχος από το νέο ΕΣΡ της προέλευσης των χρημάτων που θα επενδύονται στα κανάλια και ειδικές ρυθμίσεις ώστε να μην μπορούν να λειτουργούν κανάλια με ζημίες που να επιδοτούνται από τρίτες δραστηριότητες (η ουσία της διαπλοκής).

Αν το κάνει αυτό εγκαίρως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ξεπλύνει τις αμαρτίες της ως τώρα απαράδεκτης στάσης του (Καλογρίτσας, ακραία φαινόμενα απόπειρας χειραγώγησης της δικαιοσύνης κ.λπ.), αλλά θα έχει τουλάχιστον όντως επιδείξει «έμπρακτη μετάνοια».

*Πρόκειται για τον δικηγόρο κ. Ιωάννη Ματζουράνη στην σχετική αναγγελία του οποίου στον ανακριτή τον Μάρτιο του 1989, με την οποία αναφέρεται στην «έμπρακτη μετάνοιά του» στην υπόθεση Κοσκωτά, παραπέμπουμε για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι http://athensreviewofbooks.com/?p=2509 . Πηγή το Athens Review of Boooks που αναδημοσιεύει αυτούσιο το κείμενο που είχε δημοσιευτεί στην Ελευθεροτυπία της εποχής εκείνης.