Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Πρώτη γκέλα Παναθηναϊκού! "Σκάλωσε" στο Αγρίνιο

Στάση «Αγρίνιο» για ΠΑΟ που έ-Χ-ασε βαθμούς και ευκαιρίες
Ένας ψυχωμένος, δυνατός και πολύ καλός σε επίπεδο τακτικής Παναιτωλικός υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό να αφήσει δύο πολύτιμους βαθμούς στο Αγρίνιο, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 των «πρασίνων», στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.
Ο Παναιτωλικός μπήκε καλά στο παιχνίδι και ενοχλούσε τον Στιλ, ενώ ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλά για λιγότερο από ένα 20λεπτο στο ματς και αυτό δεν ήταν αρκετό για να φύγει με τη νίκη από το Αγρίνιο.

Ο Στιλ απέκρουσε την μπάλα στο δεύτερο λεπτό του αγώνα στην προβολή του Κλέσιο, ενώ τρία λεπτά μετά ο Μπεργκ σούταρε λίγο άουτ.
Ο Παναιτωλικός συνέχιζε να πιέζει τον Παναθηναϊκό, του οποίου ο γκολκίπερ δήλωνε σταθερά “παρών”. Αντίστοιχα και ο Κυριακίδης των γηπεδούχων. Στο 43' ο βοηθός έδωσε λανθασμένα οφ σάιντ στον Μπεργκ που καλυπτόταν και έτσι δεν μέτρησε το γκολ του Λουντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι “πράσινοι” μπήκαν καλύτερα και για ένα εικοσάλεπτο πίεσαν τους γηπεδούχους. Στο 63΄ ο Κυριακίδης απέκρουσε με τα πόδια σουτ του Μπεργκ και μετά έσωσε και πάλι την εστία του στο πλασέ του Λουντ.
Στο 68΄ ο Παναθηναϊκός έχασε κι άλλη ευκαιρία, όταν η κεφαλιά του Λουντ αποκρούστηκε από τον Τομανέ στη γραμμή.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης,Μύγας, Τσοκάνης,Κούσας, Ροντρίγκες, Μάκος, Μάρκο Πάουλο, Κλέσιο (82΄ Λουίς Ρότσα), Ουάρντα (70΄ Μουνιός), Φερέιρα (69΄ Μαρκόφσκι), Τομανέ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ,Μέστο, Ιβανόφ, Μολέντο, Κουλιμπαλί, Λεντέσμα, Ζέκα, Γουακάσο (65΄ Βιγιαφάινες), Λουντ (74΄ Εμποκού), Μπεργκ, Ιμπάρμπο (82΄ Ρινάλντι).

Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη σημειώθηκε στη Νέα Σμύρνη, όπου η Βέροια πέτυχε τεράστια νίκη (1-2) επί του Πανιωνίου, καθώς με πρωταγωνιστή τον Πάμπλο Βίτι άλωσε τη Νέα Σμύρνη.Ο Αργεντινός επιθετικός σκόραρε και τα δύο τέρματα της ομάδας του, στο 17ο και 45ο λεπτό, χαρίζοντας τους πρώτους βαθμούς στη «βασίλισσα του βορρά» και υποχρεώνοντας τους «κυανέρυθρους» στην πρώτη απώλεια, καθώς το γκολ του Ενγκόγκ στο 81΄ δεν ήταν αρκετό για τους γηπεδούχους.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Αντωνιάδης, Βλάχος (10΄ Αργυρόπουλος), Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Μπεν (75΄ Ολαϊτάν), Ανσαριφάρντ, Μασούντ, Φούντας (49΄ Ενγκόγκ).
ΒΕΡΟΙΑ (Απόστολος Τερζής):
ΛόπεΘ, Μαλόν, Ναβαλόφσκι, Καλί (73΄ Μελίσσης), Μαραγκός, Μπαλάφας, Άρτσε (88΄ Παπαδόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Μεληκιώτης, Βίτι (60΄ Παπαστεριανός), Καπετάνος.


Ισόπαλοι χωρίς τέρματα έμειναν ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιάς (0-0) στον εναρκτήριο αγώνα της 5ης στροφής.  
Η ομάδα των Χανίων διατήρησε το αήττητο στο φετινό πρωτάθλημα, φτάνοντας τους επτά βαθμούς, τρεις περισσότερους από τον σημερινό της αντίπαλο. Να σημειωθεί ότι ο «Αγιαξ της Ηπείρου» τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Λίλα στο 89΄.  
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Κοζορώνης, Κούτρης (70΄ Δώνης), Ζάιρο (75΄ Βιντάλ), Σκόνδρας, Μαμπουλού, Κόντε (83΄ Φερφελής), Λίλα, Ναδάλες
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος):
Σωτηρίου, Βάντερσον, Καρυπίδης, Μπανανά, Αποστολόπουλος (83΄ Γουνδουλάκης), Στανισάβλιεβιτς, Γκνιάτιτς, Μενδρινός (90+1΄ Ντιλαβέρ), Μανούσος, Μουνάφο (66΄ Στάθης),  



Την Κυριακή συνεχίζεται η αγωνιστική με τους πολύ ενδιαφέροντες αγώνες του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη και του Ολυμπιακού με τη Λάρισα. Τέλος της Δευτέρα η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος έχει ως εξής:


ΣΑΒΒΑΤΟ
ΠΑΣ Γιάννινα - Πλατανιάς 0-0

Πανιώνιος - Βέροια 1-2
(17', 45' Βίτι - 81' Ενγκόγκ)

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 0-0

ΚΥΡΙΑΚΗ
16:00 (Τούμπα) ΠΑΟΚ - Ξάνθη
18:15 (Περιστέρι) Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης
18:15 (Λιβαδειά) Λεβαδειακός - Κέρκυρα
20:20 (Λάρισα) ΑΕΛ - Ολυμπιακός

ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ - Ηρακλής