Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον νέο Πρέσβη της Αρμενίας

Εμφάνιση IMG_2016_09_20_043.jpg
Τον νέο Πρέσβη της Αρμενίας στη χώρα μας κ. Fadey Charchoghlyan, υποδέχθηκε σήμερα, στη Βουλή των Ελλήνων, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου κ. Νικόλαος Βούτσης. Στη διάρκεια της συνάντησης επαναβεβαιώθηκαν οι διαχρονικά άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και των δύο Κοινοβουλίων και εκφράστηκε η βούληση για περαιτέρω σύσφιξη της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αναστάσιος Κουράκης και η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αρμενίας κυρία Ελένη Σταματάκη.  

Εμφάνιση IMG_2016_09_20_062.jpgΥποδεχόμενος τον νέο Πρέσβη της Αρμενίας, ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε αναφορά στην πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Αρμενίας στη χώρα μας και στις σημαντικές συναντήσεις που είχε με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας μας. «Είναι σημαντικό για μας το γεγονός ότι ανανεώνεται η ιστορικά διαμορφωμένη φιλία ανάμεσα στους λαούς μας και επεκτείνονται οι σχέσεις ανάμεσα στα Κοινοβούλια. Εύχομαι από καρδιάς η θητεία του πρέσβη στη χώρα μας να είναι εξαιρετικά εποικοδομητική και να συντείνει στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων και στη συνεργασία σε όλα τα διεθνή fora ανάμεσα στην Αρμενία και την Ελλάδα» τόνισε ο κ. Βούτσης. 
Από την πλευρά του, ο κ. Charchoghlyan ανέφερε ότι στον ένα μόλις μήνα που βρίσκεται στη χώρα μας νιώθει σαν να βρίσκεται στην πατρίδα του και πως επιβεβαιώνονται όσοι λένε πως ο Αρμένιος στην Ελλάδα δεν αισθάνεται ξένος. Όπως υπογράμμισε, «η εγκάρδια υποδοχή που ένιωσα από την πρώτη στιγμή από τους Έλληνες συναδέλφους και αξιωματούχους, είμαι σίγουρος ότι θα διευκολύνει κατά πολύ τη δική μου αποστολή εδώ. Προσδίδοντας ιδιαίτερα μεγάλη σημασία στην κοινοβουλευτική συνεργασία και λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχει ήδη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων, πιστεύω και ελπίζω ότι η συνεργασία αυτή θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο προς όφελος των δύο χωρών». Ο νέος Πρέσβης της Αρμενίας απηύθυνε πρόσκληση προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων να επισκεφθεί την Αρμενία. 
Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης