Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Καραμανλής προειδοποιεί για νέα «Ζάππεια» τον Μητσοτάκη και για νέα «Ίμια» τον Τσίπρα

karamanlis-kostas-omilia.jpg
Όποιος διάβασε τις «σκέψεις» του Κώστα Καραμανλή στη Realnews πρέπει να μείνει σε δύο σημεία αναφοράς του:

Πρώτον: «Με την απαίτηση του ΔΝΤ για υπερφορολογία και ταυτόχρονες μειώσεις περαιτέρω δαπανών στον δημόσιο τομέα απ’ όπου απλώς δεν υπάρχει τίποτα το ουσιαστικό να περικοπεί, αντίθετα πρέπει να υπάρξει κατακόρυφη αύξηση των σχεδόν μηδενικών, σήμερα, δημόσιων επενδύσεων, απλώς η κρίσης θα συνεχίσει να βαθαίνει. – Η αδυναμία προσέλκυσης επενδύσεων θα εξακολουθήσει, το ίδιο και και έλλειψη χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα για το οποίο θεωρεί ΄τοι βρίσκεται σε πολύ κακό σημείο από την στιγμή που έχει αφελληνιστεί πλήρως…»
Μετάφραση: Προειδοποιεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την ακρίβεια αποδομεί όλη τη «συμφωνία αλήθειας» πως θα κόψει κρατικές δαπάνες ως αντιστάθμισμα στους φόρους.
Με λίγα λόγια ο Κώστας Καραμανλής υποστηρίζει πως το κράτος έχει «τερματίσει» στις αντοχές του. Επιπλέον καταρρίπτει και το άλλο αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη πως ξαφνικά θα έρθουν επενδύσεις, με ένα Τραπεζικό σύστημα στα χέρια ξένων συμφερόντων.

Δεύτερον: «Η οικονομική κρίση υπονομεύει ακατάπαυστα τις επιχειρησιακές δυνατότητες των ΕΔ. Με το πραξικόπημα στην Τουρκία, απλά επιβεβαιώθηκαν όσοι θεωρούν ότι τα πράγματα είναι τόσο ρευστά που ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει πρόβλημα ασφάλειας.»
Μετάφραση: H Ελλάδα είναι πολύ κοντά στην εμπειρία μίας νέας εποχής Σημίτη όπου νησιά θα παραδοθούν στους Τούρκους, και λόγω χαμηλής επιχειρησιακής δυναμικής αλλά και γιατί η κυβέρνηση της αριστεράς έχει «προφανώς» άλλα εθνικά αντανακλαστικά που έχουν αποτυπωθεί με το άνοιγμα των συνόρων στους μετανάστες.
Η ηχηρή «παρέμβαση» του Κώστα Καραμανλή γίνεται σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη χτίζει το όνειρο της Νέας Ελλάδας με επίκεντρο τους αριθμούς και όχι τους ανθρώπους και ο ΣΥΡΙΖΑ παραδίδει οικονομία και ασφάλεια της χώρας στα ξένα συμφέροντα.
Τι δεν καταλαβαίνεις;;
«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com/