Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Η σεισμική ακολουθία συνεχίζεται στη Βόρεια Πελοπόννησο με δεκάδες επιφενειακούς μικροσεισμούς


Έντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείτε τις δυο τελευταίες μέρες στο βόρειο τμήμα της Πελοποννήσου, με δεκάδες σεισμούς να ταρακουνούν όλη το κεντρικό τμήμα της ηπειρωτικής χώρας.
 Σείεται η Πελοπόννησο τις τελευταίες ώρες με μικροσεισμούς που φτάνουν ως και τα 3,2 Ρίχτερ. Οι σεισμοί σύμφωνα με τους σεισμογράφους του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι συνεχόμενοι, με τα ρήγματα της νοτιοανατολικής Αχαϊας να φαίνονται ενεργοποιημένα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για τα αίτια αυτών των σεισμών από τους σεισμολόγους και αναμένουμε επίσημες ανακοινώσεις τους για το φαινόμενο αυτό, σε μία περιοχή που κατά το παρελθόν έχει δώσει σφοδρότατους σεισμούς άνω των 6,0 Ρίχτερ.

Οι κάτοικοι στο Δερβένι , στο Ξυλόκαστρο, στην Ακράτα στα Καλάβρυτα αλλά και στο Αίγιο συνεχώς κουνιούνται και φοβούνται κάποιον μεγαλύτερο σεισμό. Προς το παρόν αυτό που μπορεί να δει κανείς στον χάρτη σεισμών του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι πως το φαινόμενο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και πως οι επόμενες ημέρες θα δείξουν κατά πόσο ανησυχητικό είναι ή όχι.
Χαρακτηριστικό των σεισμών, είναι ότι δεν ξεπερνούν τα 10 χιλιόμετρα εστιακό βάθος, με πολλούς να είναι και στα 5 χιλιόμετρα

Ωστόσο σεισμοί καταγράφονται τις τελευταίες μέρες και σε όλη την δυτική Ελλάδα αλλά με μειωμένη ένταση γεγονός που δείχνει πως δεν έχουμε να κάνουμε με κάτι του ανησυχητικό.