Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Ενός κακού, μύρια έπονται

Γράφει η
Αντωνία Μπούζα
 
Πόσο δίκιο έχει ο λαός μας, όταν με τη σοφία της εμπειρίας καθιερώνει κάποια ρητά! Έτσι και στην Ελλάδα του 2016 πράξεις ή παραλείψεις περασμένων δεκαετιών και μία κουλτούρα που αναπαρήγαγε ο λαϊκισμός, σε συνδυασμό με την…. υψηλή πολιτική-κοινωνική  προσέγγιση των βολεμένων… προοδευτικών, οδήγησε σε απαξίωση κάθε έννοια δικαίου, καθήκοντος και  ιδεολογίας.  

Για δεκάδες χρόνια ο προοδευτισμός κατακεραύνωνε κάθε δήθεν συντηρητική άποψη, έχοντας δήθεν το αλάθητο, τη γνώση των πάντων και την ιδεολογική ηγεμονία σε μία διολισθαίνουσα στο λαϊκισμό κοινωνία, ενώ με γνώμονα μόνο τις προσωπικές επιδιώξεις και το μικρόκοσμό μας, χάσαμε ότι αξιόλογο κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, σε ιδέες, κουλτούρα, φιλοπατρία, ενώ την έννοια της εντιμότητας καιτου καθήκοντος, την κάναμε λάστιχο δια πάσαν χρήσην.
Θα πουν κάποιοι προς τι ο πρόλογος;
Τα φαινόμενα που ζει σήμερα η δική μας γενιά, μόνο θλίψη και απογοήτευση για το περήφανο γένος των Ελλήνων προκαλούν.
Κρίση; Ναι… Αβάσταχτη; Ναι….Φτώχεια; Ναι….
Αλλά πού βρέθηκαν όλοι αυτοί οι παμπόνηροι Έλληνες που έκαναν την απάτη… εξυπνάδα, την κλοπή…. μαγκιά και την εξαπάτηση... αντίσταση; Έτσι γίνονται οι αγώνες; Με τη λογική οι… ξύπνιοι  ανέντιμοι, να εξαπατούν τους έντιμους;
Αναφέρομαι στην πληθώρα δημοσιευμάτων για την παραβατική συμπεριφορά διαφόρων κλάδων επαγγελματιών που την περίοδο της κρίσης βρίσκουν πεδίον δόξης λαμπρόν για να εξαπατήσουν και να κερδίσουν.
Από την ειδησεογραφία μαθαίνουμε για… απίθανα χρέη επιχειρήσεων που δεν τα ζητούσε κανείς, για φαρμακευτικές εταιρείες που αρνούνται να στείλουν φάρμακα από τα οποία το κέρδος δεν είναι υψηλό, για πειραγμένες αντλίες καυσίμων, για πονηρούς επαγγελματίες που αρνούνται να κόψουν αποδείξεις, για επιστήμονες που κάνουν το ίδιο, για εξαπατήσεις ηλικιωμένων, για στρατιές μαϊμού αναπήρων  που οργώνουν οργανωμένα την Ελλάδα, για… ορδές αθιγγάνων που ξεχύνονται σε χωριά, πλατείες, πόλεις, εκκλησίες… και αλλοίμονο στους αφηρημένους…και στους ηλικιωμένους !!Όσο για το κράτος, πουθενά!
Τείνει η Ελλάδα του 2016 να γίνει ένα σύγχρονο κολαστήριο, μία Χώρα προς αποφυγή! Όσα παραλείψαμε και αγνοήσαμε τόσα χρόνια με τις αναποτελεσματικές και ψηφοθηρικές πολιτικές, τα βρίσκουμε μπροστά μας σήμερα.
Ότι περιθωριοποιήσαμε πχ αθίγγανοι… μας εκδικείται!
Επιτέλους ας αφυπνιστούμε… ας μην γινόμαστε όχλος κάθε φορά αλλά συνειδητοποιημένοι πολίτες, απομονώνοντας κάθε λογής λαμόγιο που επιβουλεύεται τη ζωή μας και τον πολιτισμό μας !

elzoni.gr