Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ιταλία - Μετωπική σύγκρουση δυο τρένων έξω από το Μπάρι - Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ιταλία - Μετωπική σύγκρουση δυο τρένων έξω από το Μπάρι - Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Ρώμη, Ιταλία
Δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν στη νότια Ιταλία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 11 άνθρωποι και να τραυματισθούν δεκάδες. Πολλοί από τους επιβάτες έχουν εγκλωβιστεί μέσα στα βαγόνια.
Εκφράζονται φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών, καθώς τα συγκεκριμένα τρένα μεταφέρουν καθημερινά πολλούς επιβάτες.


Η μετωπική σύγκρουση των τρένων έγινε στην ύπαιθρο βόρεια του Μπάρι, μεταξύ των περιοχών Ρούβο και Κοράτο. Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα βαγόνια των δύο τρένων έχουν μετατραπεί σε μία άμορφη μάζα σιδερικών.

 
Αεροφωτογραφία δείχνει βαγόνια να έχουν συντριβεί από τη μετωπική σύγκρουση, ενώ συντρίμμια είναι διασκορπισμένα και στις δύο πλευρές της σιδηρογραμμής. Καθεμιά από τις δύο αμαξοστοιχίες αποτελούνταν από τέσσερα βαγόνια.
Σκηνές πανικού επικρατούν στο σημείο του δυστυχήματος, όπου έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις, πυροσβέστες και ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν μέσα από το ένα τρένο ένα μικρό παιδί, το οποίο ήταν ακόμη ζωντανό και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο.

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της αιματηρής σύγκρουσης.

Newsroom ΔΟΛ