Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΤΖΩΝ ΜΠΡΑΔΗΜΑ



ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
Χαροκόπου 2 & Συγγρού 196, 17671 Καλλιθέα
Τηλ.: 210.95455055/59 - Fax: 210.9545045
Email: gensec@anexartitoiellines.gr


Καλλιθέα, 13 Ιουλίου 2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΤΖΩΝ ΜΠΡΑΔΗΜΑ

Ο Οικουμενικός Ελληνισμός πενθεί για το θάνατο του Τζων Μπραδήμα.


Ήταν ο πρώτος Ελληνοαμερικανός που εξελέγη στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο πολιτικός, που μαζί με τον Πωλ Σαρμπάνη, έδωσαν σκληρή πολυετή μάχη εντός κι εκτός Κογκρέσου για Δικαιοσύνη για την Κύπρο και καταδίκη του Αττίλα. Για την προστασία της Εθνικής Ασφάλειας και Κυριαρχίας της Ελλάδας μέσω του γνωστού «εφτά προς δέκα». Γενικά για τα δίκαια και την προστασία της Μητέρας Πατρίδας. Επίσης, ο Τζων Μπραδήμας ήταν ένας τίμιος πολιτικός, αναγνωρισμένης ηθικής αξίας, που στάθηκε ενάντια σε υποθέσεις που έθιγαν τη Δημοκρατία, τη Διαφάνεια και τη Νομιμότητα στον πολιτικό και στο δημόσιο βίο των ΗΠΑ.

Αποτέλεσε ακόμη μία λαμπρή φυσιογνωμία ακόμη και στον ακαδημαϊκό χώρο, είτε ως επιστήμονας και καθηγητής αρχικά, είτε σε διοικητικά καθήκοντα ως πρόεδρος του Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης. Τέλος, ήταν ο γιος του μετανάστη-εστιάτορα από τη Μεσσηνία, που αν και γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μία άλλη χώρα, κράτησε μέσα του βαθιά την αγάπη και το σεβασμό του για την Ελλάδα και τους Έλληνες και έκανε πάντα ότι καλύτερο μπορούσε γι’ αυτούς.

Μακάρι ο Ελληνισμός να τον έχει ως παράδειγμα και να βρούμε πολλούς καινούργιους Μπραδήμες, αν και η δική του παρουσία και συνολική προσφορά ήταν τόσο μεγάλες, που θεωρούνται αξεπέραστες.

Αιώνια η μνήμη του.