Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

ΕΘΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Η Ελλάδα παραμένει διαχρονικά και αναίτια ένα Κράτος χωρίς καταγεγραμμένη εθνική στρατηγική. Φυσικό επακόλουθο να άγεται και να φέρεται και να πηγαίνει όπου φύσανε οι ισχυροί διεθνείς άνεμοι, χωρίς ένα δέντρο για να πιαστεί. 
Ένα έθνος ανίκανο να διατυπώσει μία εθνική στρατηγική, παρά το πλήθος άξιων επιστημόνων και ειδικών, είναι αναπόφευκτο να παραμένει ένα προτεκτοράτο. Κάθε αποικία των ισχυρών διακρίνεται για το διχασμό της ώστε να είναι έωλη και εύκολα διαχειριζόμενη.
 Κάπως έτσι η Ελλάδα από ιδρύσεώς της διακρίθηκε για τον πολυκερματισμό της σε αγγλόφιλους, γερμανόφιλους, ρωσόφιλους, βασιλικούς και αντιβασιλικούς, ΝΑΤΟϊκούς και κομμουνιστές προσφάτως μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, μερκελιστές και πουτινιστές και τελευταίως με τους ανεπανάληπτους κ.κ. Τσίπρα και Καμένο σε ευρωπαϊστές και διεθνιστές των BRICS, των Λατινικών χωρών, των χωρών της Μεσογείου, μία συνεχή και ανιαρή επανάληψη των Αδέσμευτων του αλησμόνητου Α.Παπανδρέου, που εντέλει μας φόρτωσε με τους μπλε, πράσινους και ροζ απογόνους 323 δισεκατομμύρια ευρώ.
Όταν μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και τον επαναπροσανατολισμό των Κρατών οι γείτονες Τούρκοι ανέπτυξαν την εθνική τους στρατηγική πάνω στο ουτοπικό, αδιάφορο, όραμα του δόγματος Νταβούτογλου και οι υπόλοιποι Βαλκάνιοι ανάλογα, μαζί με τα πρώην κομμουνιστικά κράτη της Ανατολικής Ευρώπης και τους δυτικούς οργανισμούς της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα χωρίς στρατηγική προσδέθηκε υποτελικά στο άρμα της Γερμανίας που καλπάζει αιώνια με άλογα Τουρκίας και αποπειράθηκε ανεπιτυχώς και αυτοκτονικώς στο αντίστοιχο της Ρωσίας, καταλήγοντας φυσικά στις αρχές της δεκαετίας να ρητορεύει με θλίψη την ύπαρξή της διά του Πρωθυπουργού της στο Καστελόριζο για να πείσει ότι υπάρχει. Ακόμα χειρότερα πριν από λίγο καιρό διά του αρμοδίου Υπουργού της Ενέργειας γύρευε προκαταβολή 5 δισεκατομμύρια από τη Ρωσία την ίδια ώρα που υπέγραφε ως μέλος της Ε.Ε. κυρώσεις εναντίον της και συμμετείχε στο ΝΑΤΟ αναδεικνύοντάς της ως κύρια απειλή, μη ξεχνώντας να καταγγείλει και τους δανειστές μας.
Όλα αυτά τα αλλοπρόσαλλα έχουν φυσικά και τα ανάλογα αποτελέσματα, την κάλυψη σε προφητείες Αγίων για να καμουφλαριστούν οι εγκληματικές αμέλειες και δόλιες πράξεις των εκλεγμένων αντιπροσώπων του λαού. Αντιπροσώπων που ψηφίζονται από το 55% του λαού και αποδοκιμάζονται σήμερα για την πολιτική τους από το 90%. Πιο αστεία είναι η διακήρυξη εθνικής επικοινωνιακής στρατηγικής, εθνικής στρατηγικής εξαγωγών, εθνικής στρατιωτικής στρατηγικής και κάθε άλλης μεμονωμένης στρατηγικής πλην της ιδίας της εθνικής στρατηγικής. Χωρίς εθνική στρατηγική δεν μπορείς να έχεις και στρατηγούς, δεν μπορείς να έχεις εθνικό όραμα, εθνική σύγκλιση προσπαθειών που να ξεπερνά τα όρια μίας περιόδου διακυβέρνησης της χώρας, δεν μπορείς να έχεις ισχύ. Νομοτελειακό αποτέλεσμα οι μέρες που ζούμε όπου η Ελλάδα πασχίζει ορθώς να μείνει στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, να συμμετάσχει στο ΝΑΤΟ αλλά να αναζητά μοσχάρι από τη Λατινική Αμερική, ροδάκινα από αλλού και ακόμη χειρότερα σούσι από την Κίνα προφανώς για μετά την ηρωική εθνική διαπραγμάτευση το φθινόπωρο με την Τρόικα ή Θεσμούς ή τους ιδιοκτήτες της Ελλάδας για 99 χρόνια ή τους εξουσιαστές των βρωμιάρηδων Ελλήνων.
Για να μην θρηνήσουμε σύντομα χαμένες ή καλύτερα προδομένες πατρίδες, για να μην ζήσουμε την προδοσία της Κύπρου από την τότε στρατιωτική και πολιτική ηγεσία που τους έπεφτε μακριά και πάλι, για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε σαν έθνος και να απελευθερωθούμε από την ομηρεία των γειτόνων μας που διαθέτουν εθνική στρατηγική και την εφαρμόζουν μέσα από εμάς, για να σώσουμε τα νιάτα μας που ξενιτεύονται ομαδικώς και για να έχουμε ένα λόγο να πολεμήσουμε για τις αξίες και τα ιδανικά μας, για τον τρόπο ζωής μας, για να μην σπαταλιόμαστε σε ανούσιες φανφάρες και τριτοκοσμικά ταξίδια, οφείλουμε να καταγράψουμε άμεσα την εθνική μας στρατηγική διακομματικά για μία ισχυρή Ελλάδα στην περιοχή μας, εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ, σηματοδοτώντας το μέλλον μας και σε όποιον αρέσει. Αν υπάρχει άλλη προταση στρατηγικής οφείλει να είναι καταγεγραμένη με επιχειρήματα και όχι ευκαιριακή και τελικά καταστροφική και αναξιόπιστη.
Ειδάλλως αν εξακολουθήσουμε να μένουμε άπραγοι, χωρίς εθνική στρατηγική, υποδεχόμενοι παράνομους μουσουλμάνους μετανάστες, Τούρκους τουρίστες στη Θράκη και τα νησιά μας, θα έχουμε άριστα επαναλάβει το πολεμικό τέχνασμα του Δούρειου Ίππου από την αντίθετη πλευρά, καταλήγοντας και επίσημα σε ένα καθεστώς υποτέλειας και καθεστωτικών Εξαρτημένων Ελλήνων στο δίκτυο των "ελλήνων Γκιουλέν" που υπηρετούν άλλα έθνη, γειτονικά...
 
thedayaftergr.blogspot.gr