Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

ΔΡΑΣΗ: Σωστή η κατάργηση της ευθύνης των μετόχων Α.Ε. για χρέη προς τα ταμεία



04.07.2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σωστή η κατάργηση της ευθύνης των μετόχων Α.Ε. για χρέη προς τα ταμεία
 Ώρα να καταργηθούν και υπόλοιπες δεσμεύσεις που καθιστούν τις επενδύσεις δηλητηριασμένο μήλο


Η ΔΡΑΣΗ χαιρετίζει την απόφαση του Υπ.Οικονομικών να καταργήσει την ευθύνη των μετόχων (άνω του 10%) Ανωνύμων Εταιριών, για χρέη της ΑΕ σε ασφαλιστικά ταμεία.



Παραμένει ωστόσο εν ισχύι ρύθμιση που επιρρίπτει στους μετόχους (άνω του 10%) ευθύνη για άλλου είδους οφειλές της ΑΕ, «αλληλεγγύως και εις ολόκληρο», θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τις περιουσίες ανθρώπων που απλώς συμμετέχουν σε μια Ανώνυμη Εταιρία.

Αυτού του είδους οι ρυθμίσεις καταργούν την ίδια την ουσία του θεσμού των Ανωνύμων Εταιριών – ενός θεσμού που στον οποίο οφείλονται σε μεγάλο βαθμό τα μεγαλύτερα οικονομικά επιτεύγματα του σύγχρονου κόσμου – καθιστώντας απολύτως αποτρεπτική πλέον τη συμμετοχή οποιουδήποτε εχέφρονος πολίτη, πόσο μάλλον ξένου επενδυτή, σε ΑΕ που λειτουργεί στη χώρα μας.

Είναι πλέον καιρός η κυβέρνηση να προσγειωθεί στα παγκοσμίως ισχύοντα γύρω από τα θέματα των ΑΕ, αφήνοντας κατά μέρους της ελληνικές πατέντες, που αμφισβητούν κατακτήσεις αιώνων του δυτικού πολιτισμού και μόνο κακό κάνουν στην οικονομία της χώρας.

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ