Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Ο Εμπορικός και Προμηθευτικός Σύλογος Ξυλοκάστρου «Ο Ερμής» διοργανώνει τον «2ο Γύρο Ξυλοκάστρου»

1112
Εμπορικός και Προμηθευτικός Σύλογος Ξυλοκάστρου '' Ο Ερμής '' νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, με την υποστήριξη του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, διοργανώνει τον 2ο Λαικό Αγώνα Δρόμου με την ονομασία '' 2ος Γύρος Ξυλοκάστρου ''
Ημερομηνία Αγώνα : Το Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016, ωρα 6:30 μμ

Διαδρομή: Η διαδρομή του αγώνα είναι 12 km , 6km & 2,5km. Η διαδρομή είναι επίπεδη χωρίς υψομετρικές διαφορές, συνδιάζοντας 4,3 km άσφαλτο και 1.7km χωμάτινο δρόμο εντός του αισθητικού δάσους Πευκιά. Τα 12 km θα γίνουν με 2 στροφές της παραπάνω διαδρομής.
Περιγραφή Διαδρομής: Η εκκίνηση θα δοθεί από την πλατεία του Αγίου Βλασίου και θα κατευθυνθούμε Δυτικά μέσα από τον εμπορικό κεντρικό δρόμο της πόλης του Ξυλοκάστρου για περίπου 400 μέτρα. Έπειτα θα κατευθυνθούμε Ανατολκά κατά μήκος του παραλιακού δρόμου προς το τουριστικό περίπτερο έχοντας την θάλασσα δίπλα μας και βλέποντας το πολύ όμορφο παραλιακό κομάτι της πόλης με θέα τον πανέμορφο Κορινθιακό κόπλο. Στην συνέχεια θα μπούμε στο εκπληκτικό αισθητικό δάσος του πευκιά τρέχοντας σε ένα μαγευτικό οικοσύστημα πρασίνου όπου εκεί θα απολαύσουμε την διαδρομή για περίπου 1,8 km. Συνολικά 83 διαφορετικά είδη της ελληνικής χλωρίδας όπως χαλέπιος πεύκη, σχίνος, μυρτιά, λυγαριά, κέδρο, φοινικικό πουρνάρι, αλμυρίκι, αρκουδόβατο, αγριοκάλαμο, κουνούκλα, θυμάρι είναι δηλαδή ο Πευκιάς ένας πολύ καλός βοτανικός κήπος ή ARBORETUM και προστατεύεται από την συνθήκη της Βαρκελώνης. Στο τέλος του πευκιά θα συναντήσουμε και την εξοχική κατοικία του μεγάλου Έλληνα ποιητή μας Άγγελου Σικελιανού τόπος συγγραφής αρκετών ποιημάτων. Αφού διανύσουμε 1,8km του πευκιά θα συνεχίσουμε προς δυτική κατεύθυνση παράλληλα με το λεμονοδάσσος για περίπου 1,7km, Στην συνέχεια θα μπούμε πάλι στην πόλη του Ξυλοκάστρου όπου θα τρέξουμε μέσα από τον εμπορικό κεντρικό δρόμο και θα τερματίσουμε στην πλατεία του Αγίου Βλασίου. Τα 12 km θα γίνουν με 2 στροφές της παραπάνω διαδρομής.
diadromi
Δικαίωμα συμμετοχής: Όλοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής ανεξαρτήτου ηλικίας και έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη. Η συμμετοχή κάθε αθλητή στον αγώνα συνεπάγεται την πλήρη και ανεπυφύλακτη αποδοχή εκ μέρους του όλων των όρων της προκύρηξης.
Κατηγορίες: Γενική κατηγορία Ανδρών και γενική κατηγορία Γυναικών για τα 12 km.
Ανδρών : έως 29, 30-49 , 50 και άνω
Γυναικών: έως 29, 30-49, 50 και άνω
Γενική κατηγορία Ανδρών και Γενική κατηγορία Γυναικών για τα 6 km
Ανδρών: οι τρεις πρώτοι
Γυναικών: οι τρεις πρώτοι
Στην κατηγορία των 2,5km οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες.
Διαδικασία συμμετοχής : Τα νούμερα και τα chip της χρονομέτρησης του αγώνα θα δοθούν στους αθλητές και αθλήτριες περίπου 2 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα στην γραμματεία στην πλατεία του Αγίου Βλασίου όπου θα δοθεί και η εκκίνηση.
Η συμμετοχή ολων των αθλητών στον αγώνα έχει κόστος 8 ευρώ που θα πρέπει να κατατεθούν στην Εθνική Τραπέζα της Ελλάδος στον Αριθμό Λογαριασμού 436/296061-38 ( IBAN GR7801104360000043629606138 Δικαιούχος Εμπορικός & Προμηθευτικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου) καθώς και η αναγραφή του ονόματος του καταθέτη.
Η εγγραφή σας στις κατηγορίες 12 & 6 km θα γίνεται ηλεκτρονικά στο
Link φόρμα https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=cb6839e673423c425445e20e0d47b4f4 και στην σελίδα του Facebook Εμπορικός
Σύλλογος Ξυλοκάστρου
Οι εγγραφές θα γίνονται δεκτές έως την Τετάρτη 6/7/2016
Για την κατηγορία των 2.5 km για τους μικρούς μας φίλους η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Ανώτατο όριο συμμετοχής Δρομέων : πεντακόσιοι ( 500) δρομείς όλων των κατηγοριών
Έπαθλα: Θα δοθούν κύπελα στον πρώτο και στην πρώτη κάθε κατηγορίας και μετάλλιο διάκρισης στον δεύτερο και τρίτο κάθε κατηγορίας. Στο τέλος του αγώνα θα δοθούν σε όλους τους αθλητές μετάλιο, μπλουζάκι, νερό, ισοτονικό της powerade και μπανάνα. Επίσης θα δοθούν δωροεπιταγές της Puma Hellas στον πρώτο αθλητή και πρώτη αθλήτρια της γενικής κατηγορίας.
Σταθμοί ανεφοδιασμού:
2000 μέτρα στην εκκίνηση και στον τερματισμό
6000 μέτρα στην εκκίνηση και στον τερματισμό
12.000 μέτρα στην εκκίνηση στα 5000 μέτρα και στον τερματισμό
Υποστήριξη Δρομέων: Η διοργάνωση του Αγώνα θα γίνει με την κάλυψη ασθενοφόρου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και συμμετοχή ιατρών με ειδικότητες καρδιολόγου και παθολόγου από την πόλη μας καθώς επίσης και με τον συντονισμό της κυκλοφορίας των δρόμων από το Αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου και αρκετών εθελοντών.
Συνεργαζόμενα Ξενοδοχεία:
HOTEL FADIRA : http://www.hotelfadira.gr/
HOTEL MIRAMARE : http://www.hotelmiramarexylokastro.com/
HOTEL ΑΠΟΛΛΩΝ : http://www.apollonxylokastro.gr/el/
HOTEL DAPHNE'S : http://daphnesclub.com/el/
HOTEL LE CONVIVIAL: http://www.leconvivial.com/
HOTEL VILLA CREOLI: htp://www.villacreoli.gr