Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία στη Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

  
Αθήνα, 17  Ιουνίου  2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναχωρεί την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 για το Στρασβούργο κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία προκειμένου να μετάσχει στις εργασίες του  Γ΄ Μέρους της Συνόδου του έτους 2016 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα πραγματοποιηθούν από 20-24 Ιουνίου.
Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τους βουλευτές κ.κ. Ιωαννέτα Καββαδία (επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κ.Σ. ΣτΕ), Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, Νίνα Κασιμάτη, Γιώργο Κυρίτση, Γεώργιο Ψυχογιό, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, Θεοδώρα Μπακογιάννη, Κωνσταντίνο Τζαβάρα, Ευάγγελο Βενιζέλο, Λιάνα Κανέλλη, Γιώργο Μαυρωτά.
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι: Η μεταναστευτική-προσφυγική κρίση. Ειδικότερα θα συζητηθούν οι εκθέσεις Πρόσφυγες σε κίνδυνο στην Ελλάδα και Βία κατά Μεταναστών,  η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στην Τουρκία, η καταπολέμηση της υπερ-σεξουαλικοποίησης των παιδιών, οι γυναίκες στις ένοπλες δυνάμεις: προώθηση της ισότητας, καταπολέμηση της έμφυλης βίας, η  φύση της εντολής των μελών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, βουλευτική ασυλία: προκλήσεις για το πεδίο εφαρμογής των προνομίων και ασυλιών που απολαμβάνουν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, διαφάνεια και ειλικρίνεια στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
 
Την Τετάρτη 22 Ιουνίου θα μιλήσει στη Συνέλευση ο Πρωθυπουργός κ Αλέξης Τσίπρας, επίσης θα απευθυνθούν στη Συνέλευση: o Πρωθυπουργός της Εσθονίας, κ Taavi Roivas, η ΥΠΕΞ Εσθονίας κα Marina Kaljurand, Πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ.