Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον θάνατο 9χρονου παιδιού στο φαράγγι του Βουραϊκού

Έρευνες για το πώς ένας  9χρονος έχασε την ζωή του στο φαράγγι του Βουραϊκού πραγματοποιούν Πυροσβεστική και Αστυνομία, μετά την ανάσυρση της σορού του ανήλικου από άνδρες της ΕΜΑΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 9χρονος Βασίλης πραγματοποιούσε πεζοπορία στο φαράγγι του Βουραικού μαζί με τους γονείς του, καθώς και τρεις ακόμη ενήλικες και άλλα τρία παιδιά. Όταν έφθασαν στο 6ο χιλιόμετρο, κοντά στην περιοχή «Σιφώνι», έπρεπε να διασχίσουν μία πεζογέφυρα.

Εκεί, για άγνωστο ακόμα λόγο, ο ανήλικος βρέθηκε στο κενό που υπάρχει ανάμεσα στην πεζογέφυρα και την σιδηροδρομική γραμμή, με αποτέλεσμα να πέσει στο ποτάμι από μεγάλο ύψος. Ακολούθησε η κινητοποίηση της πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, όπου τελικά λίγο πριν από τις 20:30 το βράδυ εντοπίστηκε νεκρός.
Το σημείο όπου ο 9χρονος Βασίλης Σκανδάλης έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε στο κενό, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο Βουραϊκό σε βάθος 15 μέτρων, θεωρείται το πιο δύσκολο του περάσματος αλλά και του ποταμού. Η γέφυρα έχει στηθαία, με εξαίρεση ένα μικρό άνοιγμα το οποίο είναι έτσι διαμορφωμένο για να περνάει από εκεί αν χρειαστεί ο ελεγκτής.
Οι δύτες ειδοποιήθηκαν στις 16.00 χθες το απόγευμα (19-06-2016) το απόγευμα και σε χρόνο ρεκόρ – λόγω της απόστασης και της αναγκαίας προετοιμασίας στις 18.00 - είχαν «βουτήξει». Ο εντοπισμός του μικρού Βασίλη έγινε ακριβώς μέσα στη δίνη με τα ορμητικά νερά του Βουραϊκού να τον περιστρέφουν σε εκείνο το σημείο με απίστευτη ταχύτητα.
Λόγω της δύναμης των νερών και της επικινδυνότητας η ανάσυρση του άψυχου κορμιού του 9χρονου άργησε να γίνει, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες , ο μικρός προσπάθησε να παλέψει με τα νερά γι΄ αυτό και βρέθηκε με τα χέρια σηκωμένα. Να σημειωθεί πως όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες για λίγο – τις πρώτες στιγμές μετά την πτώση του -ακούστηκε το κλάμα του.
Η σορός του ανήλικου μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, για την διενέργεια νεκροψίας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο θάνατος του άτυχου παιδιού προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ δεν έφερε ίχνη πνιγμού. Η σορός του 9χρονου μεταφέρεται στην Αθήνα, όπου διαμένει η οικογένεια, για να γραφτεί η τελευταία πράξη του δράματος με την κηδεία του...