Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Κωνταντίνα Νικολάκου «Η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας ήταν και παραμένει η μόνη επίκαιρη, περιβαλλοντικά ορθολογική, νόμιμη και Ευρωπαϊκή λύση»



http://sfedona.gr/sites/default/files/styles/node-teaser-default/public/field/image/%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%9B%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%A5_2.jpg?itok=yUt5vV36«Το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν και παραμένει η μόνη ορθολογική, επίκαιρη, περιβαλλοντικά φιλική, νόμιμη και Ευρωπαϊκή λύση» δήλωσε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου σχολιάζοντας τις εξελίξεις και τις καθυστερήσεις στο θέμα των απορριμμάτων, τονίζοντας παράλληλα ότι «η καθυστέρηση της Κυβέρνησης, παρά τα ασφυκτικά χρονικά της όρια, και η συνεχιζόμενη αδυναμία ορισμένων Δημοτικών αρχών για προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων μας επιστρέφει στις καταστροφικές πρακτικές κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας».

Το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ που υλοποιεί η Περιφέρεια εξελίσσεται απροβλημάτιστα και σύντομα θα ολοκληρωθεί, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της συμβατικής υποχρέωσης, αλλά και την πρότυπη μεθοδολογία που έχει υιοθετηθεί, απαλλάσσοντας τους πολίτες από δυσβάσταχτα πρόστιμα. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η απουσία ενδιάμεσης προσωρινής διαχείρισης από το νέο ΕΣΔΑ του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη, μέρα με τη μέρα μας φέρνει μπροστά στον κίνδυνο να γεμίσουν αρκετές πόλεις της Πελοποννήσου με σκουπίδια.
Δεδομένων των ανωτέρω, αλλά και μετά τις δήθεν «διαπραγματεύσεις» Υπουργών, η Κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να σταματήσει την πολιτική τακτική του "στρουθοκαμηλισμού" και να προχωρήσει τη μοναδική λύση για την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος με την υπογραφή της ΣΔΙΤ της ολοκληρωμένης διαχείρισης.
Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε η Πελοπόννησος να είναι όμηρος των ιδεοληψιών της και της αδυναμίας της Κυβέρνησης.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν θα επιτρέψει να πληρώσουν οι πολίτες τις καθυστερήσεις και τις κωλυσιεργίες της Κυβέρνησης, αλλά και την αδυναμία της να λύσει εσωτερικά της προβλήματα, που μόνο αυτή αφορούν, και θα κάνει αυτό που απαιτείται για τη θωράκιση του δημοσίου συμφέροντος".