Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Τι κουβεντιάζει ο κ. Τσίπρας πίσω από κλειστές πόρτες;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Κάθε μέρα που περνά, αποδεικνύεται όλο και πιο πολύ πως ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για οτιδήποτε άλλο εκτός από την εξουσία.

Και σήμερα, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι η διατήρηση αυτής της εξουσίας με οποιοδήποτε κόστος.

Για χάρη της εξουσίας είπαν τόσα ψέματα όσα δεν έχουν ποτέ ειπωθεί στην παγκόσμια Ιστορία και επί του πλανήτου.

Για χάρη της εξουσίας απαρνούνται όλα όσα στο παρελθόν διακήρυσσαν.


Για χάρη της εξουσίας συνεχίζουν να λένε ψέματα και να μην αποκαλύπτουν όσα συζητούνται πίσω από κλειστές πόρτες.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου Τσίπρα – Νταβούτογλου, ακούσαμε τον Τούρκο πρωθυπουργό να λέει πως «εργαζόμαστε στη συγγραφή της κοινής Ιστορίας, συμπεριλαμβανομένης και της επανεξέτασης των σχολικών εγχειριδίων, προκειμένου να υπάρξει μια καλή επικοινωνία». Και πως «το ίδιο ανοιχτά συζητήσαμε και το θέμα των αμοιβαίων δικαιωμάτων των μειονοτήτων».

Ο κ. Τσίπρας, που ήταν παρών, δεν αντέδρασε. Επομένως η συζήτηση για «συγγραφή της κοινής Ιστορίας» και ξαναγράψιμο των σχολικών βιβλίων έγινε.

Επίσης, δεν αντέδρασε και στο θέμα των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

Συγγνώμη, αλλά σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λοζάνης η μειονότητα στην Τουρκία είναι ελληνική, αλλά η μειονότητα στην Ελλάδα είναι μουσουλμανική και όχι τουρκική.

Μετά από όλα αυτά ήλθε και το κερασάκι στην τούρτα: Η δήλωση Τουσκ μέσω twitter, σύμφωνα με την οποία το κλείσιμο του Βαλκανικού Διαδρόμου, τα κλειστά σύνορα, δεν ήταν μονομερής ενέργεια, αλλά κοινή απόφαση των 28 κρατών-μελών της ΕΕ.

Ευχαρίστησε μάλιστα τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων «για την εφαρμογή μέρους της ολοκληρωμένης στρατηγικής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης»!

Αν δεν κάνουμε λάθος, μια χώρα από τις 28 είναι και η Ελλάδα!

Η δε απάντηση, πάλι μέσω twitter, του κ. Τσίπρα υπήρξε εξαιρετικά χλιαρή σε σχέση με το μέγεθος της αποκάλυψης μέσω Τουσκ (ο οποίος, θυμίζω, είναι Πολωνός, άρα προέρχεται από μια από τις χώρες του Βίσεγκραντ, ενώ στη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τοποθετήθηκε χάρη στην κ. Μέρκελ).

Μπορούμε επομένως με βεβαιότητα να πούμε ότι τα ψέματα συνεχίζονται – και αποκαλύπτονται μέσω δηλώσεων διεθνών παραγόντων.

Διαφορετικά, δεν μπορεί, ο κ. Τσίπρας θα είχε αντιδράσει πιο έντονα τόσο στις δηλώσεις Νταβούτογλου, όσο και στις δηλώσεις Τουσκ.

Όλα δείχνουν πως άλλα συζητά πίσω από κλειστές πόρτες…

elzoni.gr