Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Την Τετάρτη 23η Μαρτίου  2016 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης (ώρα 14:30) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου.
Αρχείο 000 3Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Κάσσιος, Παναγιώτης Καλύβας, Εμμανουήλ Αλογογιάννης, Κώνσταντίνος Κουσουλός,  η ειδική συνεργάτης του Δημάρχου κ. Ραχήλ Χαραλαμπίδου, τα μέλη της Επιτροπής κ. Φάνης Μπρακούλιας, κα Αγγελική Κλειώση, κ. Σπύρος Αποστολόπουλος, κ. Νίκος Χαβέλης και κ. Μιχάλης Χατζηγεωργίου, οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Μελισσίου κ. Παναγιώτης Αδρακτάς και Πιτσών κ. Γιάννης Νικολακόπουλος, η κα Νατάσσα Λάμπου, η κα Βίβιαν Πάτκου, ο κ. Αποστόλης Θεοδωρόπουλος και ο κ. Χρήστος Ευσταθόπουλος. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος έκανε μια μικρή αναφορά στο θέμα της συνεδρίασης που αφορά τις προτεινόμενες ενέργειες του Δήμου για το Ετήσιο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής 2016.

Ακολούθησε η παρουσίασή του, από την κα Ραχήλ Χαραλαμπίδου, η οποία αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις που έχουν ενταχθεί στο ετήσιο πρόγραμμα, και θα υποβληθούν προς έγκριση από τον ΕΟΤ :
  • Καθιέρωση Ταυτότητας και Τουριστικού Προϊόντος 
  • Ανάπτυξη Θεματικών Μορφών Τουρισμού 
  • Σύνδεση τουριστικού, αγροτικού και γαστρονομικού τομέα 
  • Σχεδιασμός – Παραγωγή εντύπων και DVDs – sticks τουριστικής προβολής
  • Ενίσχυση Δεσμών Αδελφοποίησης 
  • Ανάπτυξη Συνεργασιών μεταξύ Δήμων, Φορέων και Επαγγελματικών Οργανώσεων του Νομού
  •  Ευαισθητοποίηση και συμμετοχή πολιτών στον κοινό στόχο και όραμα για την τουριστική ανάπτυξη 
Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος, η ανάπτυξη ποικίλων μορφών τουρισμού συνδεδεμένων με το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον καθώς και με την τοπική οικονομία (επιλογές διαμονής σε βουνό ή θάλασσα, επιλογές θεματικού τουρισμού - πολιτιστικός, θρησκευτικός, εναλλακτικός, αθλητικός, θαλάσσιος, αγροτουρισμός, γαστρονομικός κλπ) και ο σχεδιασμός της αποδοτικότερης προβολής του Δήμου.