Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Δερβένι και στο Ξυλόκαστρο - Παρών στον εορτασμό στο Δερβένι ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος

http://policenet.gr/sites/default/files/field/image/25032015-%CE%971140.jpg
Έχουν περάσει 195 από τον Μάρτιο του 1821, από τότε που από την περιοχή μας και ιδιαίτερα από τη Ζάχολη , δόθηκε το έναυσμα της επανάστασης και εξαπλώθηκε σε όλη Ελλάδα γιά την αποτύναξη του τουρκικού ζυγού,  και  ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης με ιδιαίτερη λαμπρότητα , παρά τη  βροχερή ημέρα, εορτάζει σήμερα Παρασκευή 25η Μαρτίου 2016 την Εθνική Επέτειο της 25 Μαρτίου 1821.

ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ
Στις 10:00 το πρωί στον Ιερό Ναό «Αγίου Ιωάννου» τελέστηκε επίσημη Δοξολογία παρουσία του Ιερού Κλήρου όλων των εκκλησιών του Δήμου, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουσουλός, οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ Νικόλαος Κεκερής & Ανδρέας Καραβάς
η Πρόεδρος της Κοινότητας Δερβενίου κ. Διαμάντω Δενδρινέλη , το Τοπικό Συμβούλιο, μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου, εκπροσώπων του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ευρωστίνης, Συλλόγων, Σχολείων, οι Δημόσιες υπηρεσίες & Οργανισμοί, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι Οργανώσεις, Σωματεία & Σύλλογοι, δωρητές και συμπολίτες. Τον πανυγηρικό της ημέρας για την 25η Μαρτίου εξφώνησε η δασκάλα του Δημ. Σχολ. Δερβενίου  κα Τσοκανά Αγγελική..

Μετά την δοξολογία : εψάλει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και ακολούθησε η Κατάθεση στεφάνων , Ενός λεπτού σιγή και η τελετή έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική Δερβενίου.


Ακολούθησε η παρέλαση των μαθητών των Σχολείων του Δερβενίου (Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου) και της Φιλαρμονικής του Δήμου, πατρουσία της Δημοτικής Αρχής, των αρχών της πόλεως και πλήθους κόσμου, στην ΠΕΟ Αθηνών – Πατρών από οδική γέφυρα Δερβενίου μέχρι το ύψος της καθέτου οδού Αγίου Ιωάννου. 


 
ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
Η επίσημη Δοξολογία έγινε στον Ιερό Ναό του " Αγίου Βλασίου". παρουσία του Ιερού Κλήρου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, των Αντιδημάρχων, Αρχηγών της Μειοψηφίας, εκπροσώπων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Π.Ε. Κορινθίας, της Δ.Κ. Ξυλοκάστρου, της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Κορινθίας, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων Δημόσιων υπηρεσιών & Οργανισμών, Ν.Π.Δ.Δ., Οργανώσεων, Σωματείων & Συλλόγων, Σχολείων και πλήθους συμπολιτών μας., όπου τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε  η καθηγήτρια του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου κ. Ναστάτου Ευφημία.
Μετά την δοξολογία : εψάλει την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και ακολούθησε η Κατάθεση στεφάνων, το Προσκλητήριο πεσόντων , Ενός λεπτού σιγή και η τελετή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνος από την Φιλαρμονική. Η μαθητική παρέλαση στο Ξυλόκααστρο ματαιώθηκε λόγω ραγδαίας βροχής.

  Ακολούθως στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» μαθητές των παιδικών και εφηβικών τμημάτων του Συλλόγου «Χοράνθη» χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες. Οι πανηγυρικοί της ημέρας εκφωνήθηκαν από τους ομιλητές – εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στα ηρώα πεσόντων και παρέλαση των μαθητών.
Η Δημοτική Αρχή συγχαίρει όλους τους μαθητές για την πολύ καλή εμφάνισή τους στην παρέλαση και τους εκπαιδευτικούς για την προετοιμασία των μαθητών.
Επίσης, ευχαριστεί τις Φιλαρμονικές του Ξυλοκάστρου και της Ευρωστίνης και όλους τους δημότες που τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου σε όλο το Δήμο.