Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ



Η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας κα Σοφία Βούλτεψη, σχετικά με τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης για την ΠΝΠ της 24ης Δεκεμβρίου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ: Τα ευαίσθητα «βασιλικά διατάγματα» του ΣΥΡΙΖΑ


Ως πράξη ύψιστης κοινωνικής ευαισθησίας παρουσιάζει το κυβερνητικό επιτελείο την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 24ης Δεκεμβρίου.


Μετά την άτακτη υποχώρηση από το περίφημο «παράλληλο πρόγραμμα» - και επειδή δεν τολμούν να το επαναφέρουν στο σύνολό του – μιλούν τώρα για «δεσμεύσεις που ποτέ δεν ακυρώθηκαν και ποτέ δεν ανεστάλησαν».

Πρώτα μετέτρεψαν σε «παράλληλο πρόγραμμα» τις συνήθεις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τώρα μετατρέπουν τις συνήθεις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου σε… παράλληλο πρόγραμμα!

Και βέβαια, οι δικές τους Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ούτε αποτελούν «βασιλικά διατάγματα», ούτε είναι «χουντικής έμπνευσης», «ούτε συρρικνώνουν τη Δημοκρατία», ούτε μετατρέπουν την κοινοβουλευτική δημοκρατία σε «χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα», ούτε «ξεφτίλα» είναι, ούτε σε Τσολάκογλου παραπέμπουν – όπως συνήθιζαν να κραυγάζουν όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση.

Είναι οι… ευαίσθητες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., για τις οποίες πανηγυρίζουν – αποφεύγοντας να εξηγήσουν γιατί χρειάζεται ΠΝΠ για τη ναύλωση πλοίων και τη διαμονή προσφύγων, προφανώς με αδιαφανείς διαδικασίες.

Αποφεύγουν επίσης να αναφερθούν και στις άλλες αριστεροδεξιές «ευαίσθητες» ΠΝΠ – για την παράταση της δανειακής σύμβασης, για το κλείσιμο των τραπεζών (πέντε ΠΝΠ), για την άρση του ορίου 1 εκ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών προκειμένου να ενταχθούν στις ρυθμίσεις διάφοροι μεγαλοοφειλέτες, για τη σύντμηση των προθεσμιών για το δημοψήφισμα που οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο, για την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδας προκειμένου να πληρώνονται οι δανειστές, όσο εκείνοι «διαπραγματεύονταν» με τα γνωστά αποτελέσματα.

Σήμερα, η κυβέρνηση παριστάνει την φιλάνθρωπο επειδή η ΠΝΠ της 24ης Δεκεμβρίου περιλαμβάνει ζητήματα σχετιζόμενα με την ανθρωπιστική κρίση, Τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και τις συμβάσεις προσωπικού στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας.

Στο παρελθόν, όταν οι «φιλάνθρωποι» βρίσκονταν στην αντιπολίτευση καταψήφιζαν και προκαλούσαν ονομαστικές ψηφοφορίες για «αναίσθητες» ΠΝΠ, όπως:

-Αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και εξώσεων σε εμπορικά καταστήματα.

- Μεταφορά μαθητών στα σχολεία.

- Εξαιρέσεις από τις μειώσεις συντάξεων για τους αναπήρους.

-Μέτρα επιτάχυνσης της απορρόφησης του ΕΣΠΑ με μείωση υπογραφών και περιορισμό γραφειοκρατίας.

-Νομοτεχνικές βελτιώσεις για να σταθεί δυνατόν να πληρωθούν υπερωρίες σε εργαζόμενους.

-Εξαίρεση του ερευνητικού προσωπικού των ΝΠΙΔ από το ενιαίο μισθολόγιο, για να μην μειωθούν κι’ άλλο οι μισθοί τους.

-Εξ αποστάσεως και με ηλεκτρονικά μέσα παροχή διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

-Συνέχιση της λειτουργίας του Φιλοτελικού και Ταχυδρομικού Μουσείου.

-Εκπτώσεις στα πρόστιμα τακτοποίησης αυθαιρέτων.

-Παροχή  ασφαλιστικής ενημερότητας στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοί του.

-Παροχή φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ, ώστε η επιχείρηση να εισπράξει οφειλόμενα χρήματα και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Αλλά αυτές ήταν οι «αναίσθητες» ΠΝΠ.

Γιατί ύστερα ήλθαν οι φιλάνθρωποι…

(Επισυνάπτουμε μικρό δείγμα «ευαίσθητων» δηλώσεων για «αναίσθητες» ΠΝΠ)



«Ευαίσθητες» δηλώσεις για «αναίσθητες» ΠΝΠ



-Αλ. Τσίπρας, 19 Νοεμβρίου 2012: «Προχωρούν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, λες και η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου και σε κατάσταση πολιορκίας».

-Αλ. Τσίπρας, 5 Δεκεμβρίου 2012: «Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου συρρικνώνουν τη Δημοκρατία».

-Ν. Βούτσης, μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στις 11 Δεκεμβρίου 2012: «Χουντικής έμπνευσης οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου».

-Π. Λαφαζάνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, 12 Ιανουαρίου 2013, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών των έξι ΠΝΠ του φορολογικού νομοσχεδίου: Μίλησε για «διαδικασία - μνημείο εκτροπής, αντιδημοκρατικών παρεμβάσεων και κατάλυσης της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας». Και δήλωσε: «Εισάγεται ένας νέος τρόπος πολιτεύματος. Ο υπουργός θα εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες θα καταστρατηγούνται δικαιώματα και στη Βουλή δεν θα συζητούνται καθόλου. Είστε υπεύθυνοι για τη μετατροπή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας σε κοινοβουλευτική χούντα. Και πολύ φοβάμαι ότι αυτό είναι μόνο η αρχή και θα επακολουθήσουν μεγάλα δεινά στον τόπο».

-Π. Καμμένος, 14 Ιανουαρίου 2013, από το βήμα της Βουλής: «Ούτε η κυβέρνηση Τσολάκογλου δεν έχει υπογράψει τέτοια επονείδιστα κείμενα, όπως αυτό που ψηφίζεται σήμερα». Μίλησε για «το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της Ελλάδας» και όταν ο τότε προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζήτησε τη διαγραφή από τα πρακτικά της αναφοράς περί Τσολάκογλου, λέγοντας πως «είναι δεινή ύβρις και για την κυβέρνηση και για τους βουλευτές που την στηρίζουν», ο κ. Καμμένος άρχισε να φωνάζει: «Δεν παίρνω πίσω τίποτε από όσα είπα. Δεν μπορείτε να αφαιρέσετε φράση, από τα πρακτικά, προέδρου κόμματος, χωρίς τη συναίνεσή μου! Αίσχος! Ποιος είστε;».

-Ευκλ. Τσακαλώτος, 14 Ιανουαρίου 2013, από το βήμα της Βουλής: «Το ένα και βασικό που θέλουν να κάνουν είναι η συρρίκνωση της δημοκρατίας».

-Δ. Παπαδημούλης, 10 Απριλίου 2013, Σκάι: «Δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης αυτή η «ξεφτίλα» να νομοθετούν κυβερνήσεις με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου».

-Αλ. Τσίπρας, 11 Ιουνίου 2013: «Κάποτε είχαν τα βασιλικά διατάγματα. Σήμερα έχουν τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου».