Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Έ(Χ)ανε τα άχαστα και το πλήρωσε, Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-1

Σούπερ Λίγκα (13η αγωνιστική): Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-1
«Αυτοκτόνησε» στο Αγρίνιο ο Ατρόμητος, που απέσπασε μεν ισοπαλία από τον Παναιτωλικό (1-1), αλλά έχασε τόσες ευκαιρίες στο παιχνίδι που ο βαθμός σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ικανοποιεί τους ανθρώπους της ομάδας του Περιστερίου. Ο Μπρίτο πέτυχε το 0-1 στο 65΄, αλλά στο 68΄ ο Βιγιαφάνες διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 13ης αγωνιστικής της Super League.
Οι παίκτες του Ατρόμητου έχαναν τα γκολ με το τσουβάλι, δίνοντας στον Παναιτωλικό το δικαίωμα να πάρει την εντός έδρας ισοπαλία. Πρώτος πόντος μετά από πέντε σερί ήττες για τον Ατρόμητο.
Η αθηναϊκή ομάδα, πήγε στο Αγρίνιο με πέντε σερί ήττες στο πρωτάθλημα στην πλάτη της, κι αφού δεν πήρε αυτό το τρίποντο, δεν ξέρουμε πού και πότε θα το καταφέρει.
Και ο Παναιτωλικός είχε τις δικές του ευκαιρίες, αλλά αν κάποιος στο τέλος δει τα στατιστικά, μάλλον θα γελαστεί για την εικόνα του ματς.
Ο Παναιτωλικός είχε 11 τελικές (έξι εντός εστίας), ο Ατρόμητος 10 και έξι, αντίστοιχα, αλλά αυτά που έχασαν οι φιλοξενούμενοι, απλά δεν χάνονται.
Οι γηπεδούχοι με δεδομένα τα αγωνιστικά προβλήματα στην άμυνα, μεσοβδόμαδα δέχθηκαν τρία από τον Εργοτέλη στο Κύπελλο, σώθηκαν είτε από τις επεμβάσεις του Κυριακίδη, είτε από την αστοχία του Μπρίτο.
Οι φιλοξενούμενοι βλέποντας ψηλά την αργή άμυνα των γηπεδούχων, την τρυπούσαν με χαρακτηριστική ευκολία.
Ο Μπρίτο σε μια από πέντε έξι φορές που βρέθηκε φάτσα με το γκολ, έδωσε το προβάδισμα στον Ατρόμητο στο 65', όμως δεν το χάρηκαν πολύ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Βογιαφάνες με δεξί πλασέ, έφερε το ματς στα ίσα και στο 87' αν ο Κάπελ ήταν πιο ψύχραιμος, θα μπορούσαν να αρπάξουν και τη νίκη.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Κουτρομάνος (87' Βασιλείου), Κούσας, Παπάζογλου (72' Χαντάκιας), Κέβιν, Μάρκος Πάουλο, Μύγας, Βιγιαφάνες, Κάπελ, Ρουσκουσέδα (78' Ντάνι Μπεχαράνο), Μαρκόφσκι.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Λαζαρίδης, Κούρος, Γοδόι, Ουσέρο, Λημνιός (83' Μ. Στόιτσεφ), Μπαστακός (72' Πίτου Γκαρσία), Ούμπιδες, Μπρίτο (90+ Μπάλας), Ναπολεόνι.