Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ο Αστέρας έδυσε... στην Πάργα

Η πρόκριση... έδυσε στην Πράγα Ο Αστέρας Τρίπολης πάλεψε, αλλά στο τέλος δεν απέφυγε την ήττα από τη Σπάρτα στην Πράγα 1-0, χάνοντας κάθε ελπίδα για πρόκριση στους «32» του Europa League
Η ομάδα της Τρίπολης, που παρατάχθηκε από τον Στάικο Βεργέτη με 4-2-3-1, από την αρχή γνώριζε πως μόνο με θετικό αποτέλεσμα-ακόμα και με την ισοπαλία-θα διατηρούσε ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Όμως δεν μπόρεσε να αποφύγει την 3η ήττα της, ολοκληρώνοντας χωρίς βαθμό τους εκτός έδρας αγώνες της, κι έτσι το όνειρο πρόκρισης έσβησε στην πρωτεύουσα της Τσεχίας.

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε δυνατά στον αγώνα κι αν είχε την τύχη με το μέρος του, θα μπορούσε να προηγηθεί, όταν στο 4' ο Νίκο Φερνάντεζ επιχείρησε απευθείας αριστερό βολέ εκτός περιοχής, αλλά είδε την μπάλα να τραντάζει το αριστερό δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων

Στη συνέχεια, όμως, οι παίκτες της Σπάρτα ήταν πιο απειλητικοί. Στο 16' ο Θεοδωρόπουλος έκανε σπουδαία επέμβαση σε επικίνδυνο σουτ του Ντότσκαλ. Στο 20' ο Κρέγτσι απέτυχε να... νικήσει τον τερματοφύλακα του Αστέρα από κοντά και στο 22' ο Ντότσκαλ είχε μία καλή φάση με σουτ.
Όμως η πίεσή τους απέφερε καρπούς στο 33': Ο Ντόσκαλ εκτέλεσε κόρνερ και ο Μπρέμπετς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από τον Σανκαρέ και στην αριστερή γωνία του Θεοδωρόπουλου για το 1-0
Στο δεύτερο μισό του αγώνα η Σπάρτα εξακολούθησε να φτιάχνει ευκαιρίες. Στο 54' ο Ντότσκαλ απείλησε ξανά με σουτ, στο 58' ο Λάφατα είχε κεφαλιά που αποκρούστηκε και στο 62' ο Λάφατα από πολύ κοντά δεν κατάφερε να κάνει την προβολή για το 2-0.
Από την άλλη ο Αστέρας, παρά τις αλλαγές, δεν μπόρεσε να βρεθεί με αξιώσεις μπροστά από την εστία της Σπάρτα, με τον Γιάννου στο 72' να επιχειρεί άψυχο σουτ από πλεονεκτική θέση.
Στο 83ο λεπτό ο Κρέγτσι αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παιχνίδι, όμως η Σπάρτα δεν έδειξε να έχει κανένα πρόβλημα στο να κρατήσει το σκορ ακόμα και με παίκτη λιγότερο.

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ (Ζ. Σκάζνι): Μπίτσικ, Μαρέτσεκ, Μπράμπετς, Κόστα, Χιμπς, Φατάι, Ντότσκαλ (85' Χόλεκ), Βάκχα, Φρίντεκ (90'+2' Γιούλις), Κρέιτσι, Λαφάτα (81' Κονατέ).
ΑΣΤΕΡΑΣ (Σ. Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (81' Παντελιάδης), Κουρμπέλης (66' Δημούτσος), Φούντας (77' Λανθαρότε), Νίκο Φερνάντες, Μάσα, Γιάννου.