Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Aνακοινώνει αύριο στην ΚΟ την παραίτησή του ο Ε. Μεϊμαράκης - Μεταβατικός πρόεδρος ο Γιάννης Πλακιωτάκης - Δυσαρεστημένος ο Κ. Καραμανλής


http://www.naftemporiki.gr/fu/p/910462/638/399/0x0000000000d1c385/2/o-bouleutis-lasithiou-tis-nd-giannis-plakiotakis.jpgΥπό παραίτηση τελεί τελικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα γίνει την Τρίτη στις 19:00 σε ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Μεϊμαράκης όπως ορίζει και το καταστατικό θα ορίσει διάδοχο και άρα μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος, τον νυν γραμματέα της ΚΟ, Γιάννη Πλακιωτάκη. Επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Σαμαράς θα απουσιάζει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής αναμένεται να ακούσει μόνο την ομιλία του κ. Μεϊμαράκη και να αποχωρήσει.

Βέβαια ο κ. Καραμανλής ήδη φέρεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος και λυπημένος για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και προς το παρόν δεν προβλέπεται να προβεί σε οποιαδήποτε παρέμβαση.
Παρών στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας θα είναι και ο περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος σε αντίθεση με τους εσωκομματικούς του αντιπάλους δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από το αξίωμά του, όπως έχουν κάνει ήδη ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.
Πάντως το κλίμα μέχρι τώρα είναι ενδεικτικό για το τι θα επικρατήσει μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Ήδη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχει δείξει τις προθέσεις του, καθώς είναι οργισμένος και δεν το κρύβει εξαπολύοντας μύδρους κατά πάντων. Κύκλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη, απαντώντας στις διαρροές από την πλευρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ανέφεραν τα εξής: "Θα συνιστούσαμε σε όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Όσο λιγότερο προσωποποιούμε τις αντιθέσεις μας, τόσο περισσότερο υπηρετούμε την ενότητα της παράταξης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την επόμενη ημέρα θα είμαστε όλοι μαζί".

Στο μεταξύ  η άρνηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου να υποβάλλει την παραίτησή του για το φιάσκο με τις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, έγινε πολύ γρήγορα viral στα social media, με το περισσότερο “πολιτικό” Twitter να δίνει ρέστα για τη συμπεριφορά του Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας.
Πολύ γρήγορα ωστόσο, από τη λοιδωρία περάσαμε σε καταγραφή και προχωρημένης οργής, κυρίως στο Facebook, από οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας αλλά και από άλλους, που σχολίαζαν το υπόδειγμα συμπεριφοράς άλλων εποχών, που έδειξε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος με τη στάση του, θυμίζοντας και τη στενή σχέση του με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, την υποψηφιότητα του οποίου “έτρεξε” όλο το προηγούμενο διάστημα το στενό επιτελείο του Γραμματέα της ΝΔ, και πρώην συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

Πληροφορίες: newsit.gr - ysterografa.gr